Med to kamper igjen av sesongen er tabellens tale klar: MK trenger poeng og må helst slå Vindbjart på bortebane i søndagens kamp, som har avspark klokken 14 på Moseidmoen. Slik ser tabellen ut før kampen: 

1 Fram 24 55
2 Follo 24 52
3 Pors 24 49
4 FK Eik Tønsberg 871 24 45
5 Fredrikstad 2 24 36
6 Sprint-Jeløy 24 32
7 Halsen 24 31
8 Sarpsborg 08 2 24 30
9 Randesund 24 28
10 Vindbjart 24 27
11 Start 2 24 25
12 Mandalskameratene 24 23
13 Express 24 19
14 Urædd 24 15


Det er varslet stort oppmøte på kampen, og som et ledd i mobiliseringen for våre gutter har MK satt opp gratis buss til og fra Vennesla på søndag. Les mer om det her:

MK-trener Stein Ove Abrahamsen sier laget ser frem til skjebnekampen, selv om det er veldig mye på spill. 

– Vi gleder oss enormt til kampen. Det høres ut som det kan bli en fantastisk ramme rundt kampen, og det er slike opplevelser vi trener for - selv om vi selvsagt skulle ønske at vi kjempet i den andre enden av tabellen, sier han.

For MKs del har det vært mye nesten de siste ukene - senest da det ble overtidstap etter heroisk innsats hjemme mot Pors. 

– Forsetter vi i samme sporet som forrige kamp håper og tror jeg vi skal være vanskelige å bryte ned for Vindbjart, selv om de har scoret en del mål i det siste. Vi stiller så sterkt som vi kan til enhver tid, sier han. 

Sebastian Damman er ute med karantene mens Bendik Valand fremdeles er skadet. Simon Valand, Marius Hagen, Tobias Aanensen og Nikolai Aas ser ut til å bli klare til kamp.

– Jeg kan uansett garantere at de elleve som mønstrer opp til kamp er 100 prosent klare, sier Abrahamsen og legger til at laget denne uken har trent på kunstgress for å forberede seg best mulig til søndag.

Vindbjart fulle av selvtillit

Vindbjart går inn i denne kampen vel vitende om at de med seier vil sikre plassen i neste års Norsk Tipping-ligaen. Skulle de tape risikerer de å bli passert av MK i siste runde og rykke ned. 

Vi forventer å møte et heltent MK, men vi er godt forberedt og angriper kampen med stor selvtillit og vilje. Vi har scoret 16 mål på de siste fem kampene og forventer av oss selv å fortsette denne scoringstrenden, sier trener Jon Hodnemyr.

Han ser frem til å se et stort publikumsoppmøte på Moseidmoen, der det er gratis inngang. 

– Supportere er viktige og vi har vært vanvittig stolte over den tolvte venndøl. Til søndag er det gratis inngang, lokaloppgjør og mye på spill. Det legger til rette for publikumsrekord og det gleder vi oss til.

Hodnemyr sier at Vindbjart har noen spillere som er ute med langtidsskader fra i vår, men utover disse er det ingen skader å melde om.