For tredje kamp på rad står et andrelag på motsatt banehalvdel, og behovet for en ny seier etter trepoengeren mot Sarpsborg 08 2 i Idrettsparken forrige helg er definitivt til stede. 

Når MK reiser til «Plankebyen» for å møte Fredrikstad 2 lørdag, er status fremdeles tolvteplass og under nedrykksstreken. Men seieren sist gjør at vi har kontakt med lagene foran. Kun to poeng skiller de fem lagene som ligger fra nummer åtte til nummer tolv. 

Dermed ligger mye i potten før lørdagens kamp, som du selvsagt kan følge live på mk.no.

Trener Stein Ove Abrahamsen er fornøyd med at den harde treningen som ble lagt ned i sommer nå begynner å betale seg i form av prestasjoner på banen. MK løper mer, presser bedre og har bedre flyt i banespillet enn tidligere.

På skadefronten er Bendik Valand ute, mens nykommerne Fredrik Stray Tjaum og Erlend Jahnsen ikke er med denne helgen. Nikolai Aas er tilbake fra karantene. 

– Uansett hvem som spiller eller ikke er vi ett lag og alle heier på hverandre. Endelig er det kamp om plassene, noe som er veldig sunt for treningshverdagen, og så er det opp til hver enkelt å gripe sjansen, sier Abrahamsen.

– Når det gjelder Fredrikstad er det selvfølgelig vanskelig å vite hva de kommer med. Vi må uansett spille mot de som står på andre banehalvdel, og de som står der må vi være bedre enn, sier han.

Usikkert hva Fredrikstad stiller med

Fredrikstad 2 har gjort en god sesong og er nummer fem med 33 poeng, ti mer enn MK. Med 50 scoringer og 40 baklengs har de nesten vært like underholdene som MK denne sesongen, som står med 45 scoringer og 50 baklengsmål. 

Fredrikstat 2-trener Magnus Meling sier at de er fornøyd med resultatene denne sesongen, men at de ikke kommer til å gi noe gratis mot MK. Når det gjelder hva slags lag de vil stille med på lørdag, gjenstår det å se.

– Vi gleder oss som vanlig til å spille kamp. Vi tenker ikke mye over hvilken situasjon det andre laget befinner seg, men vi er forberedt på at MK kommer til å ofre hud og hår for å få med seg tre poeng. Det blir garantert en spennende kamp, sier han. 

Meling legger til at det ikke er noen skadeproblemer hos de røde og hvite før lørdagens oppgjør