MK møter søndag Sola på bortebane. Rogalendingene er et av fem lag som ligger ett poeng bak MK, som er på andreplass med 12 poeng. Kun tre poeng skiller de ti øverste lagene i rekordjevne Norsk Tipping-ligaen avdeling 3. 

Solas trenere Øystein Elvestad og Michael Bekke sier til MK.no at de har som ambisjon å rykke opp til andre divisjon etter nedrykket i 2019. 

– Etter nedrykket endret vi på spillestilen. Vi ønsker å være et spillende lag, etter å ha vært mer direkte tidligere. Om det skaper mest resultater vet vi ikke, men det er bedre for utviklingen av spillere, sier Elvestad.

I løpet av pandemien har spillerstallen endret seg. Noen har forsvunnet til et høyere nivå mens andre spillere har kommet til.

Med bare seks kamper igjen av sesongen tror Sola-trenerne at det er laget som finner flyten mot slutten som kommer til å rykke opp. Selv hevder de å være et «høstlag».

– Poengmessig har vi vært litt uheldige, vi har vært gode hjemme men variert borte. Vi har stort potensial i laget, så om vi klarer å få det ut blir det bra, sier Bekke.

Sola må klare seg uten en spiss som ble skadet for resten av sesongen i kampen mot Djerv 1919 for to uker siden. Forrige helg vant Sola 2-0 borte mot Hinna. 

Trenerteamet sier de har fulgt litt med på MK - og spesielt divisjonens toppscorer Peder Dovland, som har scoret ti mål på bare fem kamper.

Klar for toppkamp

MK-trener Frank Våge Skårdal gleder seg til toppkampen og sier MK vil slå tilbake etter en periode med litt svak poengfangst. 

– Vi har hatt mye ballinnehav, men ikke vært dyktige nok i begge boksene, og det er jo der kampene avgjøres. Med kun seks kamper igjen må vi ta trepoengere om vi skal være med og kjempe helt i toppen, sier Skårdal.

– Vi har fokus på prestasjonene og utvikling og jeg synes det lovende takter. Vi ønsker å skape en vinnerkultur og vinne flere kamper på rad, men der har vi ikke vært dyktige nok i det siste. Vi er innstilt på å jobbe hardt for å få flyten igjen, sier han.

MK har fremdeles noen skader, blant andre Marius Hagen som er ute i et par uker. Endre Omland er bortreist på jobb, men MK stiller likevel med en sterk tropp til søndagens bortekamp.

Kampen har avspark klokken 14 og du kan følge den i livesenteret på mk.no.