Norsk Tipping-ligaen avd 4
14. Oct 2023
14:00
Pors Stadion KG
Pors
SLUTT
0
-
0
MK
'94
Neste kamp for MK er neste søndag, 22.10 kl 13.00. Da tar MK imot nettopp Eik Tønsberg i Idrettsparken. Vi takker for at du fulgte kampen på MK-live og ønsker alle en fortsatt flott helg!
'94
Der er kampen over! Det ender 0-0. Poengdeling gjør nok at Eik stikker av i tetstriden. De spiller hjemme mot Fredrikstad 2 i dag, og kampen har avspark nå klokken 1600. Dette var en kamp som ikke var særlig velspilt og hvor det var langt mellom høydepunktene. Pors var best i store deler av kampen uten at de klarte å komme til de veldig store sjansene. MK var gode defensivt, men de fikk ikke til noe særlig offensivt.
'92
Hagen kommer gjennom i feltet. Blir taklet bakfra og vil ha straffespark. Den er ikke dommeren med på, og han vi heller ikke gi corner til MK. Litt merkelig avgjørelse.
'91
Kan ikke være mye igjen av kampen nå. De blå virker frustrerte.
'90
Inne i overtiden kommer Pors rundt på venstrekanten. Blokkering og corner. Høksås kommer ut og bokser corneren. Frispark til Høksås som blir leggende på matta og vri seg.
'89
Strålende jobb igjen av Bendik Valand. Vinner mye dueller nå. Slår innlegg mot Mathias Hagen, men han rekker ikke frem.
'88
Nå sender Pors opp mye folk når de har ballen. Midtstopper Pytel blir stående igjen på topp for å bidra i duellspillet.
'86
Ballen slås over alt og alle. Utspark fra keeper.
'86
Dalene på Pors slår et innlegg fra venstresiden og opp i hånden til Soteland. Skummel innleggsposisjon. Adam Pytel kommer opp for Pors.
'85
Fem minutter igjen av kampen. Pors er nødt til å ta sjanser fremover for å henge med Eik i toppkampen. Det gjør at det åpner seg opp. MK har vært fullt på høyde de siste minuttene.
'83
Stor mulighet til Pors. Meen kommer til avslutning. Høksås med kjemperedning ned på sin høyre side!
'82
Bendik Valand har vært god etter at han kom inn. Vinner ballen og fører fremover igjen. Vinkler den ut på venstrekant og MK kommer til innlegg. Keeper mister ballen, men plukker opp igjen.
'81
MK kommer ved Bendik Valand. Tar seg fremover i midten av banen og forsøker å spille Soteland gjennom. Litt for upresist og keeper plukker ballen.
'80
Pors i angrep. Kommer gjennom alene med Høksås men det vinkes for offside. Mer åpen kamp nå.
'79
Bra spill og bra forsøk fra MK. Mathias Hagen drar seg inn i feltet. Slår bakover til Aanensen som avslutter fra like utenfor sekstenmeter. Den går like over mål! God mulighet!
'78
Nordbø blir slått gjennom med en høy ball. Dårlig mottak og MK overtar ballen. Uansett vinket for offside.
'77
Spillerbytte Pors: Kløcker-Nærum ut, Larsen inn.
'76
Sira Hansen raider fremover på midten. Slår en noe upresis pasning på Mathias Hagen. Han får tak i ballen, men det renner ut i ingenting. MK overtar ballen igjen umiddelbart og Abrahamsen kommer seg inn i feltet. Avslutter fra skrå vinkel, men ufarlig og rett på keeper.
'75
MK noe mer med nå. Bedre til å holde på ballen og vinner litt flere dueller.
'69
Spillerbytte Pors: Shala og Dankwah ut, Numme og Meen inn.
'69
Spillerbytte MK: Prelevic og Berglund ut, Soteland og Bendik Valand inn.
'68
Aanensen skyter på den! Fyrer av og like til side for mål.
'66
Gult kort til Fjeldberg for taklingen på Mathias Hagen.
'66
Hagen stormer fremover venstresiden. Det er et godt raid. Han blir taklet og MK får frispark i god innleggsposisjon.
'65
MK scorer, men det blir avblåst for offside! MK med frispark. Det blir slått inn i feltet hvor Sira Hansen vinner og header på tvers. Der kommer Valand susende og setter den i må, men flagget er oppe. Vanskelig å se om det er riktig. Er i så fall Sira Hansen det blir blåst på der.
'62
Stygt balltap av Aanensen på midten. Bruu på vei igjennom, men Sira Hansen rydder opp.
'60
Veldig mye rot i denne omgangen. MK har 5-6 feilpasninger i løpet av noen minutter og Pors kommer nesten til noen sjanser. Men også Pors sliter med å finne ut av det. Kommentator på Direktesport mener kampen ser ut som en kamp mellom to andrelag for øyeblikket.
'59
God innlegg fra Pors og Mats Bruu. Dankwah nær ved å nå ballen, men treffer Sira Hansen som blir liggende. Hodeskade og dommer stopper spillet.
'58
Kløcker-Nærum tar frisparket. Brukbart forsøk, men ballen går over mål.
'57
Gult kort til Simon Valand. Klipper ned Kløcker-Nærum like utenfor sekstenmeteren. God posisjon for Pors.
'55
MK prøver seg. Lang ball fra Aanensen mot Wiig Hagen på venstrekanten. Men den er akkurat litt for lang og ballen triller ut.
'53
Corneren heades ut. Prelevic får ballen, men et dårlig touch gjør at han mister den igjen.
'52
Pors med fint småspill inne i MKs sekstenmeter. Marius Hagen med en lang tå på ballen og det blir corner til hjemmelaget.
'52
Det ser ikke ut til at noen av lagene har gjort bytter i pausen.
'50
Godt spill fra Pors. En god ball mot Granit Shala som får vendt opp like utenfor sekstenmeter. Avslutning går over mål.
'48
Pors er nødt til å vinne denne kampen for å holde liv i drømmen om opprykk. Hvis de blir utålmodige, så kan det åpne for kontringer for MK.
'47
Den kan se ut som at MK legger seg høyere i banen og er mer offensive. Legger i hvert fall igjen flere spillere oppe på Pors sin corner.
'46
Pors med halvsjanse. Kløcker-Nærum får avsluttet fra 20 meter, men Aanensen blokkerer ballen til corner. Den blir klarert av MK.
'45
Lang ball opp på MKs venstreside. Aanensen og Nordbø i duell. Aanensen blir liggende etter duellen. Kan se ut som hodeskade, men kapteinen kommer seg fort opp igjen.
'45
MK med avspark. Vi er i gang! Vi får håpe MK hever seg i denne omgangen.
'45
Lagene går til pause på stillingen 0-0. Det har ikke vært allverdens å skrive hjem om for MK som ikke har klart å sette sitt preg på kampen. Pors er mer aggressive og styrer kampen, spiller ball og kommer til noen muligheter, mens MK sliter med å finne rytmen. Det blir mye upresist fra de grønnkledde som mister ballen etter få trekk. MK var nær en scoring etter et langt innkast fra kapteinen og en avslutning fra Prelevic, men det har stort sett vært det eneste man har produsert. Samtidig har ikke Pors heller kommet til mange store sjanser. En heading utenfor etter flott spill og noen halvsjanser. Det skal være mulig for MK å heve seg og komme inn i kampen. Vi får håpe Abrahamsen har noen velvalgte ord på lur i pausen.
'45
MK angriper på høyre. Ballen blir slått mot Valand på venstrekanten, men han bommer på mottaket og den triller utover linjen.
'44
Pors kommer på høyresiden. Mathias Hagen med knallhard defensive jobbing. Vinner et frispark.
'43
MK på en visitt oppe i banen. Prelevic spiller gjennom Marius Hagen på høyrekanten. Ballen er litt for lang og det blir vanskelig for Hagen som sender innlegget bak mål.
'42
Rot i forsvaret til MK. Ingen går på ballen. Pors plukker opp og kommer til innlegg. Høksås fanger den.
'40
5 minutter til pause. Pors har et klart overtak. De grønnkledde sliter med å få til mer enn 4-5 pasning før de blir brutt.
'39
Frisparket blir slått inn. MK klarerer.
'38
Pors kommer rundt på høyrekanten. Damman med en nedrivning. Klokkeklart gult.
'37
Pors kommer nok en gang. Denne gangen er det Dankwah som får vendt opp utenfor sekstenmeteren. Avslutninger blir blokkert og Høksås plukker opp.
'35
Pors angriper igjen. Kløcker-Nærum spiller Fjeldberg fri på kanten. Farlig innlegg langs bakken. Men MK klarerer. Corner. Den påfølgende corneren lander på hodet til Shala, men han header høyt over.
'33
Pors i angrep. Granit Shala spilles gjennom men blir avblåst for offside.
'32
Treffer ikke godt. Ballen fyker langt over mål.
'32
Frispark til MK. Noe langt hold. Men Aanensen gjør seg klar. Kan han gjøre det igjen? Eller blir det innlegg?
'30
En del upresist hos MK som sliter med å etablere spill. Hjemmelaget har absolutt mest ballinnehav og virker mye tryggere med ballen i laget. Samtidig forsvarer MK seg bra.
'26
Spillerbytte Pors: Emmanuel Gisa har fått en smell og må byttes ut. Dennis Garstad kommer inn.
'24
Pors spiller gjennom Mats Bruu, men en våken Høksås er fint ute og fanger ballen.
'24
Ballen klinkes opp fra Sira Hansen. Valand stusser Prelevic gjennom på kanten, men han får et langt touch og ballen går utover kortlinjen. Kunne blitt en fin mulighet.
'19
Bra mulighet for MK! Langt innkast fra Aansensen. Den stusses inn i feltet hvor Prelevic får avsluttet på bakerste. Setter den på keeper som gir retur. Men Pors får til slutt klarert. MK noe friskere nå.
'17
Frisparket blir slått inn. 3 (!) blåtrøyer får stå fritt i feltet, men headingen går heldigvis utenfor.
'17
Pors vinner en corner. Den er godt slått inn i feltet, men Sira Hansen er på plass og stanger den unna. Det ender med frispark til Pors på hjørnet av sekstenmeter. God posisjon.
'15
Vi har spilt et kvarter. Det er Pors som har ballen mest og virker farligst. Det er også de som har hatt kampens eneste sjanse. MK har hatt noen greie overganger, men det har foreløpig sviktet når man kommer har kommet opp mot Pors sin sekstenmeter.
'12
MK kontrer og Prelevic kommer rundt på høyrekanten, men innlegget går himmelhøyt over og bak mål.
'11
Stor mulighet for hjemmelaget! Ballen blir slått diagonalt fra høyrebacken, bak forsvaret og inn mot Dankwah. Han header ballen like utenfor. Den burde han nok satt selv om det er litt skrå vinkel.
'7
MK kommer til et par innleggsmuligheter ved kaptein Aanensen, men Pors får ryddet opp før ballen kommer inn i feltet.
'5
Pors med et lite overtak innledningsvis. De angriper MK både på høyre og venstre uten å komme til noe store sjanser. Får til slutt et frispark ute til høyre uten at det blir farlig. MK prøver å angripe, men Pors overtar ballen igjen med en gang.
'2
Pors går rett i angrep og vinner en corner. Cornere ender med en kollisjon i feltet og frispark til MK.
'1
Pors med avspark. Vi er i gang!
'0
Da er spillerne på vei ut på Pors stadion. Det blåser frisk, men det er foreløpig oppholdsvær. Kampen ledes av dommer Øystein Jøstensen. Med seg på linja har han Rune Holtan og Zeynep Aras.
'0
Pors stiller uten sin toppscorer Stefan Mladenovic. Han var toneangivende tidlig i sesongen og har scoret 14 mål i år. MKs toppscorer er på banen. Kaptein Tobias Aanensen har notert seg for 12 mål i seriespill i år.
'0
At Daniel Osestad er tilbake i troppen er hyggelig å se for alle som følger MK. Den unge mandalitten har vært ute med skade store deler av sesongen etter brudd i foten. Det er også bra å se at Simon Valand spiller fra start for andre kamp på rad. Storscoreren har vært skadeforfulgte hele sesongen, men får forhåpentligvis vært med de resterende kampene i år.
'0
For MK sin del ble forrige runde en nedtur da nedrykkstruede Mjøndalen 2 var på besøk i Parken. Til tross for grønt overtak i første omgang, så raknet det litt for MK utover kampen. Kampen endte med tap 1-2.
'0
Forrige runde var det toppoppgjør for Pors da de gjestet Tønsberg - en kamp som lenge lå an til å ende med 1-0 til Eik, et resultat som mer eller mindre ville avgjort opprykkskampen. Men langt inne i overtiden kom Pors tilbake og utliknet ved Adam Pytel. Dermed er det forsatt spenning helt i toppen. I tillegg til dagens kamp mot Pors har MK også hjemmekamp mot Eik neste uke. Dermen kan gudan virkelig være med å påvirke hvem som stikker av med opprykket.
'0
MK ledes som vanlig av Stein Ove Abrahamsen mens Pors ledes av tidligere MK-spiller Magne Nilsen.
'0
Pors stiller med følgende lag: Petter Hagen; Ola Dalene, Tobias Garstad, Emmanuel Gisa, Adam Pytel; Mats Bruu, Oskar Kløcker Nærum, Noah Akogyeram-Fjeldberg; Granit Shala, Ådne Nordbø, Christian Dankwah.
'0
MK stiller med følgende lag: Bård Høksås; Sivert Sira Hansen, Sebastian Damman, Marius Wigemyr Hagen, Frede Emanuel Kydland; Daniel Berglund, Alf Marius Abrahamsen, Tobias Aanensen, Dejan Prelevic, Mathias Wiig Hagen; Simon Valand. På benken har vi: Daniel Osestad, Lewi Brandser, Bendik Valand, Fredrik Soteland og Isac Karlsen.
'0
Sist MK møtte Pors var i første seriekamp hjemme i Parken. De grønnkledde styrte store deler av den kampen, men rotet bort seieren etter å blant annet ha gitt bort to straffespark. 3 poeng forsvant til Østlandet, men i Mandal følte man nok at MK så ut som et vassere lag enn Pors. Utover sesongen har det vist seg at Pors er et riktig solid lag. De innehar andreplassen på tabellen, 16 poeng foran MK på tredjeplass, og er fortsatt med i opprykkskampen sammen med Eik Tønsberg. Tre poeng skiller Eik og Pros, så gudan kommer til å møte et virkelig påskrudd hjemmelag som fortsatt har alt å kjempe for.
'0
Hjertelig velkommen til dagens livedekning og kampen mellom Pors og MK. Kampen har avspark klokken 14.00 og vi kommer tilbake med lagoppstillingene når det nærmer seg kamp.

Kommer