Norsk Tipping-ligaen avd 4
13. May 2023
16:00
Tønsberg Gressbane KG
FK Eik Tønsberg
4
-
0
MK
Mål
'16
Mål
'48
Mål
'78
Mål
'89
'93
Da er det over. MK går på sitt andre tap for sesongen. Det blir av det stygge slaget. Tønsberg gir seg ikke før det står 4-0. En kamp som selvsagt blir preget av utvisningen til Soteland, men før dette, så ledet Eik fortjent. Det stod kun 1-0 til pause, men Eik gikk ut i et lignende tempo som de startet kampen med. Dermed fikk de en tidlig 2-0 ledelse i 2.omgang. Etter dette var Eik nærmere 5-0 enn MK var redusering. Nå venter det en treningsperiode før neste kamp. Det er hjemme mot Jerv onsdag 24.mai i første runde i cupen. Avspark i Idrettsparken er klokken 18:00. Vi takker for at du fulgte denne liveoppdateringen. Ønsker alle en fin kveld og helg videre.
'91
Inne på overtiden her nå. Ikke så mye poeng å legge til flere minutter.
'89
4-0 til Eik. Anders Nygaard får en enkel jobb, og setter inn 4-0.
'88
Millimeterpresis pasning fra Aanensen som ser etter Simon Valand. Midtlyng er langt ute og snapper den foran føttene til Valand.
'84
Sivert Hansen retter opp sin egen feil, men må gi til hjørnespark. Det er for upresist slått, og går til femmeter for MK.
'80
Ny mesterlig redning av Høksaas. Har virkelig stått frem på en helsvart dag for MK.
'78
MK gjør et spillerbytte. Cinzah kommer inn for Bretvik.
'78
Og der sitter scoringen endelig for Myrbakk. Sniker seg bak midtstopperne til MK etter et strålende innlegg, og setter inn 3-0. Da er denne kampen helt avgjort, og MK går på sitt andre tap for sesongen.
'73
MK får sitt første hjørnespark i denne kampen. Skal reduseringen komme da? Det skal det ikke. Keeper tar den i fast grep.
'71
Myrbakk nærmer seg tosifret antall avslutninger i denne kampen, men ingen scoringer.
'69
Spillerbytte på bortelaget også. Ut går Abrahamsen, og inn kommer Simon Valand.
'68
Målscorer Blikås går ut. Inn kommer Holseter-Karlsen.
'65
Myrbakk trenger mange sjanser for å få en scoring i denne kampen. Heller ikke denne gangen scorer han alene mot keeper. Høksaas kommer raskt ut, og Myrbakk forsøker å chippe ballen over Høksaas. Avslutningen går over.
'63
Frispark til hjemmelaget fra snaut 25 meter mot hjørnet av 16-meteren. Myrbakk prøver seg på en frekk manøver. Skyter derfra. Ballen danser på toppen av tverrligger, og til femmeter.
'61
Heading fra Blikås. Den går til side for mål.
'57
Dobbelbytte på MK. Ut med Bendik Valand og Daniel Berglund. Inn kommer Prelevic og Osestad.
'55
Eik nære på å øke til 3-0, men headingen er for svak.
'54
Gult kort til Anders Nygaard.
'53
Spillerbytte hos Eik. Ut med Nygaard og inn kommer Mathisen.
'48
Vakkert angrepsfotball av hjemmelaget. Ruller opp på høyrekanten. Nygaard slår ballen ut til Hellum Andersen. Han banker ballen i mål. 2-0.
'46
2.omgang sparkes i gang.
'46
Myrbakk står ved ballen. Klar til avspark.
'46
Pause i Tønsberg. 1-0 til hjemmelaget. Det eneste positive fra denne omgangen er at MK fremdeles er med i kampen. En kamp der hjemmelaget har skapt mange sjanser, men en meget god Høksaas har forhindret det aller meste. Han klarte dermed ikke å forhindre Blikås i det 16.minutt da Blikås kunne sette ballen i mål fra kloss hold. MK ble redusert til 10 mann etter slag fra Soteland. Dommer tar en helt riktig avgjørelse. Etter dette døde tempoet kraftig. Det står 1-0, og dermed er det kun en scoring som skal til. Alt av poeng i denne kampen vil nå være en stor prestasjon og enorm bonus. Får vi sett en løpssterk Osestad tidlig i 2.omgang? Hva med Simon Valand? Midtbanen har blitt fraløpt denne omgangen, og det må tas grep.
'46
På overtid av 1.omgang nå.
'43
Hjørnespark til Eik Tønsberg. Samler ofte spillerne rundt Høksaas og lemper ballen inn. Nytt hjørnespark. TV-redninger fra Høksaas. Heading fra Ryger. Like over mål.
'42
Abrahamsen med et fint raid. Burde gått på skudd, men velger innlegg som blir for upresist. Kunne fått en utlikning der før pause.
'41
Eik setter ballen i mål, men avblåses for offside.
'39
Det sier seg selv at det ikke blir spesielt lettere for MK nå som de er redusert til 10 mann.
'37
Der kommer reprisen, men det vises kun reprise av at dommer drar frem det gule og det røde kortet. Solid produksjon av Direktesport.
'36
Skulle gjerne sett den situasjonen i reprise, men det er tydeligvis vanskelig.
'33
Hellum Andersen som forsøker å stoppe Soteland på vei fremover.
'33
Rødt kort til Soteland. Får frispark i samme situasjon, men gjør en spontanreaksjon som gjør at dommer velger å ta opp det røde kortet.
'30
Hjørnespark til Eik Tønsberg. Nygaard nære ved å doble ledelsen. Hele stadion tror den går mellom stengene, men ballen går i nettveggen.
'27
Kun et lag på banen her nå. Eik skaper panikk i bakre rekker hos bortelaget.
'25
Kydland blir rundingsbøye nok en gang, og Eik Tønsberg skaper farligheter på venstrekanten. Nok en avslutning fra hjemmelaget, og nok en mesterlig redning fra MKs sisteskanse.
'23
Myrbakk avslutter alene med Høksaas. Sistnevnte redder med hånda. Eik får hjørnespark. Den tar de raskt. Sjokkerende backspill av Kydland. Ender med avslutning, men Høksaas redder den også.
'21
Danielsen river ned Abrahamsen. Sjokkerende svakt av dommer at ikke førstnevnte får gult kort. Stopper en potensiell kontring.
'16
Eik Tønsberg tar ledelsen 1-0. Sondre Blikås setter ballen i mål fra kloss hold. Ingenting å si på det. Vært enveiskjøring det første kvarteret.
'13
MK får frispark i nærheten av midtbanen. Skal lempes inn i feltet. Eik klarerer.
'12
Lite som stemmer for MK innledningsvis.
'9
Nytt hjørnespark til Eik Tønsberg. Abrahamsen med en fantastisk blokk etter at det første avslutningen går i stolpen. MK heldige her som ikke ligger under. Et voldsomt trøkk fra hjemmelaget.
'8
Woods med et fint raid på venstrekanten. Forserer enkelt forbi Kydland, men innlegget er svært upresist og ender med femmeter.
'7
Møter et sterk lag her MK. Alt har skjedd på bortelagets banehalvdel de første sju minuttene.
'4
Eik Tønsberg får et hjørnespark. Klart best start av hjemmelaget. Etter litt klabb og babb i feltet ender det med nytt hjørnespark til MK. Frispark til Høksaas og MK.
'3
Et fryktelig frisparkforsøk fra Myrbakk. Velger å skyte fra nærmere 40 meter. Langt over mål.
'3
Ikke bare MK med lange innkast. Også EIk Tønsberg bruker samme oppskrift.
'2
Eik Tønsberg skaper den første sjansen. Skudd fra Nygaard og beinparade av Høksaas.
'1
Kampen er i gang.
'0
Og der entrer spillerne banen til den gamle Tippeligafanfaren. MK i grønt og hvitt. Eik Tønsberg i hvitt og svart. Begge lagene samles i en ring før avspark som skal tas av MK.
'0
Jahn Teigens "Optimist" spilles av rett før spillerne skal entre kunstgresset.
'0
Vi er tilbake med flere oppdateringer når det nærmer seg kampstart.
'0
Dermed er det ingen Marko Culibrk eller Mathias Wiig Hagen i bortelagets tropp. Førstnevnte fikk seg en smell på trening.
'0
Hjemmelaget stiller med følgende 11: Midtlyng (C); Rygel, Roberg, Danielsen, Midtgarden, Woods, Nygaard, Hellum Andersen, Blikås, Myrbakk. Benk: Bergsvåg, Arnesen, Engseth, Nordahl, Mathisen, Schlytter-Henrichsen, Lind, Carrasco, Holseter-Karlsen.
'0
MK stiller med følgende lag: Bård Høksaas; Frede Kydland, Sivert Hansen, Tobias Aanensen (C), Arian Gundersen; Alf Marius Abrahamsen, Daniel Berglund, Jesper Pettersen, William Reme Bretvik, Bendik Valand; Fredrik Soteland. Benk: Stein Ove Abrahamsen, Simon Valand, Dejan Prelevic, van Tha Peng Cinzah, Daniel Osestad.
'0
MK spilte i samme avdeling med Eik Tønsberg i fjor. MK spilte uavgjort i Idrettsparken (2-2) og tapte i Tønsberg (1-0). Før dette het Eik Tønsberg FK Tønsberg, og vi må tilbake til 2009 sist MK vant. Da ble det seier 3-1 i Idrettsparken og Tom Sagebakken (2) og nåværende assistenttrener Tor Olve Fagnastøl scoret målene.
'0
Norsk Tipping leverer som vanlig odds før kampene, så lenge det ikke er andrelag som er motstandere. H (1,60), U (4,00), B (4.10). Det er med andre ord liten tvil om hvem som på papiret er favoritter i dagens kamp, men her mener jeg det er verdi i spill på både U og B på oddsen.
'0
MK på sin side har ikke sluppet inn mål siden seriepremieren hjemme mot Pors. Det er imponerende. Ikke fullt så imponerende har det vært offensivt. I dag er fjorårets toppscorer for hjemmelaget Simon Valand tilbake i troppen. Om han starter er vel usikkert, men vil være et stort løft for klubben dersom han kan spille fremover uten at han blir skadet igjen. Lillebror Bendik Valand er også i troppen. Han gjorde en god figur hjemme mot Sprint-Jeløy i forrige kamp. Mathias Wiig Hagen er også i bussen på vei til Tønsberg. Endre Omland er eneste spiller som ikke er tilgjengelig. Han kommer hjem til cupoppgjøret mot Jerv onsdag 24.mai.
'0
FK Eik Tønsberg 871 var ubeseiret før de møtte Donn på bortebane i forrige runde. På Kristiansand stadion fikk Tønsberg det tøft og nevnte Myrbakk utlignet til 2-2 i det 85.minutt. Det førte til at Pors nå troner alene på topp etter 15 poeng på fem kamper. Tønsberg har 13 poeng på like mange kamper. Like etter kommer MK med 12 poeng. Det er med andre ord en svært viktig kamp. Dersom MK skulle vinne denne kampen vil de for alvor være i toppsjiktet i avdelingen selv om det er tidlig i sesongen.
'0
Hjemmelaget satser tungt på opprykk denne sesongen. Kjente spillere som Erik Midtgarden (Odd og Mjøndalen), Anders Nygaard (Stjørdals-Blink) og Markus Brændsrød (Jerv og Sogndal) spiller i klubben. Spillere med erfaring fra både Eliteserie og OBOS-liga. I tillegg må storscorer Julius Alexander Myrbakk stoppes. 7 mål på 5 kamper lar seg høre. Så spørs det om han har møtt en så god stopper denne sesongen som Sivert Hansen?
'0
God formiddag, og hjertelig velkommen til livedekningen av rundens toppoppgjør i avdeling 4 i Norsk Tipping-Ligaen. MK tar turen til byen der kjente personer som Jahn Teigen og Magnus Carlsen er blitt født. Nemlig Tønsberg. Kampstart på Tønsberg Gressbane (som til tross for sitt navn har kunstgress) er klokken 16:00.

Kommer