Halsen
Mål
'72
'94
Drama på overtid. Halsen får et frispark som Høksaas feilberegner. Halsen får en fot på den, men MK klarerer på streken. Spede protester fra bortelaget om at ballen var over streken. Det mener dommer at den ikke er, og etter situasjonen blåser dommer av kampen. MK vinner 1-0. En kamp der MK slet med å skape de store sjansene var et vakkert skudd av Arian Gundersen som skilte lagene til slutt. MK tar tre poeng på en rufsete dag, men det er vel det som kjennetegner et topplag. For nå har MK to seiere på rad. Neste kamp for MK er neste lørdag borte mot Sandefjord 2. Avspark klokken 15:00. Neste hjemmekamp er mot Sprint-Jeløy lørdag 6.mai. Den kampen har også avspark 15:00. Vi takker for at du fulgte denne liveoppdateringen. Ønsker alle en fin ettermiddag og kveld videre.
'93
Hjørnespark til MK. Den skal vel tas kort for å drøye tid? Det gjør de, og MK får et nytt hjørnespark.
'92
Sabotasje av spillet, og gult kort til Abrahamsen.
'91
Inne på overtid nå. Skal MK ta tre poeng på en dårlig dag?
'90
Spillerbytte på MK. ut går Marko Culibrk. Inn kommer van Tha Cinzah.
'87
Bortelaget gjør en endring. Ut med Anthonsen og inn kommer Henriksen.
'86
Halsen får en kontringsmulighet, men den tar de svært dårlig vare på.
'84
Inne i det siste seks minuttene av ordinær tid. MK virker å stå denne kampen veldig mye bedre enn bortelaget.
'81
Gedigen mulighet for MK til å punktere kampen. Osestad på blank kasse, men assistentdommer har vært oppe med flagget.
'80
Spillerbytte på Halsen. Rauan kommer inn. Ut går Bleivik.
'76
Arian Gundersen ut, og inn kommer nevnte Bendik Valand.
'76
Stor mulighet til Halsen ut av det blå. Istre fra skrått hold, men ballen går til side for mål.
'75
Gult kort til Fredrik Soteland. Klipper ned Glandberger. Helt riktig idømt.
'74
Drøyer byttet med Bendik Valand nå som scoringen kom.
'72
Et vakkert skudd fra Arian Gundersen fra drøyt 20 meter smeller i mål bak keeper Knutsson. 1-0 i Idrettsparken! Meget velplassert med strak vrist. En vakker scoring.
'71
Og der skal Bendik Valand inn.
'70
Det kunne blitt litt av et mål av Sivert Hansen. Han forserer halve banen og avslutter. Skuddet går rett på keeper. Har offensive kvaliteter også.
'68
MK hevet seg de siste minuttene. Bendik Valand er i oppvarming for hjemmelaget. Han har ikke spilt fotball siden 6.august 2022.
'65
Forferdelig dømming i Idrettsparken. MK har en klar fordel, men dommer blåser frispark til MK. Idrettsparken rasende etter den situasjonen. Det tenner litt til nå. Blir utdelt et gult kort i den situasjonen, men det kan du gi etter fordelen er gitt, dommer.
'63
Enorm mulighet for MK. Soteland er litt i ubalanse når han får skutt. Ballen smeller i tverrligger. Der burde MK tatt ledelsen 1-0. Katastrofalt forsvarsspill av Halsen i forkant av sjansen.
'62
Daniel Osestad kommer inn for Jesper Ørner Pettersen.
'60
MK vinner ballen gunstig høyt på Halsen sin banehalvdel. Ballen havner hos innbytter Bretvik som skyter fra skrått hold. Keeper redder etter han har gitt et liten retur.
'57
MK får et hjørnespark som Halsen klarerer til innkast. Den stussen vinner Sivert Hansen, men ingen er på andreballen.
'55
Heading fra Sivert Hansen på et hjørnespark. Headingen går rett på mål. Situasjonen kommer etter at Soteland blir forhindret et skudd fra sju meter.
'54
Skudd fra Ørner Pettersen fra 30 meter. Høyt over mål.
'45
Flere man snakker med i pausen rister på hodet over denne omgangen. Det er med andre ord ikke bare referenten som har denne oppfatningen. Bretvik gjør seg klar. Fagnastøl snakker med både Simon og Bendik Valand på sidelinja i det resten av laget kommer ut.
'46
Det er pause i Idrettsparken. 0-0. Dette er en omgang som ikke vil gå inn i historiebøkene som tidenes 1.omgang. Snarere tvert i mot. MK har hatt en god del dødballer uten at det har ført til de store farlighetene. Offensivt er dette et steg tilbake for MK. Skaper lite. Halsen på sin side har hatt et par farligheter, men Høksaas har gjort et par gode kvalifiserte redninger. Får nok noen bytter ganske raskt for hjemmelaget etter pause vil jeg tro. For her må MK heve seg hvis det skal bli tre poeng. Presisjon i pasninger og mottak må betraktelig opp. Kanskje kommer fjorårets toppscorer Simon Valand inn tidligere enn først antatt?
'46
På overtid her nå. Ikke så mye å legge til. Kanskje et minutt.
'43
Soteland jobber godt i en duell. Nytt hjørnespark til MK. Halsen får frispark, men her bør vel faktisk kepper få straffespark i mot seg. Bokser Aanensen i hodet, men det er som vanlig keeper som er fredet inne i egen 16-meter. Kan være at dommer blåser på situasjonen før dette skjer. Sivert Hansen muligens for tøff i ryggen, men uansett en interessant situasjon.
'41
MK får frispark fra snaut 25 meter. Her har Aanensen scoret tidligere... Det gjør han ikke denne gangen. Treffer muren, og går til et hjørnespark. Det er nok en gang elendig avlevert. Går over dødlinja og til femmeter for Halsen.
'40
MK har skapt svært lite offensivt denne omgangen. Savnet av Wiig Hagen og Omland kommer veldig til syne her.
'32
Sjette hjørnesparket til MK er et faktum. Ender med frispark til bortelaget.
'30
Inne i en periode av kampen der det er svært lite å rapportere om.
'25
Aanensen finner Damman på bakerste stolpe som prøver seg på et c-moment. Saksesparket går til side for mål.
'24
Istre stopper Kydland med ulovlige midler. Han river Kydland i drakta. Dommer gir det gule kortet. Dødballen ender med hjørnespark for MK. Nesten selvmål der.
'22
Istre kommer alene med keeper. Skrått hold, så gjør likevel Høksaas en kvalifisert benparade. Kunne kanskje forsøkt å runde keeper der, Istre.
'20
Istre skaffer bortelaget et hjørnespark. Høksaas bokser den ut av feltet.
'16
Halsen står høyt. Muligheter for MK hvis de klarer å spille av bortelagets første pressledd.
'15
Gressmatta er blitt grønnere siden sist, men er ikke et stueteppe. Ballen hopper og spretter litt. Dermed blir pasning og mottak i begge lag under pari det første kvarteret.
'11
Stygt balltap av Ørner Pettersen. Forærer ballen til bortelaget. Høksaas gjør en god redning. Hjørnespark til Halsen. MK får kontroll. Førstnevnte spiller ofte på stor risiko, og det kan føre til slike brudd til bortelaget.
'9
Bra press av MK nå. Vinner ballen høyt. Soteland fyrer av og Knutsson gir til et nytt hjørnespark. Klareres til et nytt. Fem hjørnespark til hjemmelaget på under 10 minutter. Alle har enten blitt klarert enkelt av bortelaget eller gått over alt og alle.
'7
MK får frispark like vel sidelinja midt på Halsen sin banehalvdel. Skal svinges inn denne. Lavt slått. Klareres så og si til et nytt hjørnespark for MK. Tre utrolig svake hjørnespark av MK til nå i kampen.
'5
Nytt hjørnespark til MK. Ender med femmeter til bortelaget.
'4
Hjørnespark til MK. Går over alt og alle, og til femmeter for Knutsson.
'2
Halsen presser høyt, og Høksaas slipper med skrekken når han venter med å spille ballen ut. Treffer en motspiller, men ballen går ikke over streken.
'1
Halsen tar avspark.
'0
Speaker leser opp dagens lagoppstillinger. Halsen vinner myntkastet, og spiller mot ballingen i 1.omgang.
'0
Straks klare for utmarsj i Idrettsparken. Russen er på plass bak det ene målet. Før kampen starter skal både Bård Høksaas og Tobias Aanensen få diplom. Begge har nådd 100 tellende kamper for A-laget til FK Mandalskameratene. Sistnevnte spiller sin 100. kamp i dag.
'0
Halsen stiller med følgende 11: Knutsson; Anthonsen, Wallin, Sannes, Glandberger, Bleivik, Smith, Røsholt, Dadjo, Wold, Istre (C). På benken sitter Ejupi, Henriksen, Rauan og Ihlen.
'0
MK stiller med følgende 11 fra start: Bård Høksaas; Frede Kydland, Sebastian Damman, Sivert Hansen, Tobias Aanensen (C); Jesper Ørner Pettersen, Marko Culibrk, Dejan Prelevic, Alf Marius Abrahamsen, Arian Gundersen; Fredrik Soteland. På benken sitter Martin Østland, Fredrik Stray Tjaum, Simon Valand, Bendik Valand, Daniel Osestad, William Bretvik og Van Tha.
'0
Da er lagoppstillingene klare.
'0
Det er prikkfrie spilleforhold i Norges sydligste by denne dagen. 15 grader og lite vind. Kan faktisk være mulig å sitte i Idrettsparken uten jakke på, men jeg ville tatt denne med. Vet aldri helt med Idrettsparken. Et av Mandals kaldeste steder. Gressmatta har fått et par uker til på seg. Det er herlig å se at fotball kan spilles på gress, selv om enkelte klubber foretrekker kunstgress, og konsekvensene av dette blir langvarige skader på sentrale spillere...
'0
Lagoppstillingene kommer klokken 13:45. Da blir disse lagt ut her.
'0
Norsk Tipping leverer som vanlig odds før kampene. MK (1,42) Uavgjort (4,80), Halsen (4.80). Ingen tvil om hvem som er favoritter på papiret, så gjenstår det å se om dette stemmer.
'0
MK møtte Halsen i fjorårets sesong også. Da ble det tap 2-1 i våroppgjøret i Larvik. Kampen i Idrettsparken vant MK 2-0.
'0
Halsen på sin side ligger nederst i avdelingen med to tap på to kamper og lite hyggelige 0-7 i målforskjell. Halsen har møtt henholdsvis Odd 2 og Fredrikstad 2 i sine to første kamper. Begge på bortebane.
'0
En skadeutsatt tropp har fått flere skader i løpet av uken. Simon Valand er i troppen, men starter etter all sannsynlighet på benken. Endre Omland har reist ut på jobb igjen. Mathias Hagen og Arian Gundersen har fått kjenninger i hamstringen, og er usikre før dagens kamp. Daniel Berglund er også usikker grunnet et overtråkk. Frede Kydland og Fredrik Stray Tjaum er tilbake, så defensivt er MK styrket. Desto mer svekket offensivt.
'0
Etter et knepent 2-3 tap hjemme i første serierunde mot et sterkt Pors, så var årets første seier et faktum i forrige serierunde borte mot Mjøndalen 2. MK vant denne kampen komfortabelt 0-2, og hjemmelaget fra Nedre Eiker var aldri i nærheten av å skape farligheter foran Bård Høksaas.
'0
God lørdag og hjertelig velkommen til livedekningen av oppgjøret mellom MK og Halsen. Kampstart i Idrettsparken er klokken 15:00.