NM Menn
10. Apr 2024
18:00
Idrettsparken
MK
SLUTT
2
-
1
Start
Culibrk
'37
Schulze
'62
'120
Sliter litt med å finne ord… For en kamp av MK! En perfekt kampplan fra Stein Ove Abrahamsen og Tor Olve Fagnastøl gjør at MK drar i land seieren. En dose tur må man ha i slike kamper, og det hadde MK, men det tar ingenting bort fra prestasjonen til de 11 ute på den banen i dag. En fantastisk lagmoral og selvsagt noe å bygge videre på videre i sesongen. Nå er jeg tom for ord. Nå skal resten av kvelden nytes! Tusen takk for at dere fulgte denne liveoppdateringen, så blir det spennende å se hvem NFF setter MK opp mot i neste runde. Ha en fantastisk grønn og hvit onsdagskveld videre!
'120
Soteland scorer. Nkubiri bommer. MK GJØR SOM I 2003. SLÅR UT START AV CUPEN. CUPBOMBEN ER DETONERT. DET SKJEDDE I MANDAL!
'120
Prelevic scorer. Det gjør også Østigård Ness.
'120
Cosic scorer Culibrk scorer Seim skyter himmelhøyt over!
'120
Grundetjern scorer for Start Brandser scorer for MK.
'120
Sjøkvist scorer for Start. Vinsjevik scorer for MK.
'120
Schulze scorer for Start. Valand scorer for MK
'120
Bayene starter. Han bommer.
'120
Meget god stemning i Idrettsparken nå. Hvem tar straffene?
'120
Der er det straffesparkkonkurranse!
'
Ut med Viken og inn med nevnte Torkildsen.
'117
Start pusher på, men MK forsvarer seg heroisk.
'116
Jasper Silva Torkildsen i oppvarming. Skal fort inn dersom det blir straffesparkkonkurranse.
'114
Vi er seks små minutter unna straffekonk her i Idrettsparken. Nok et hjørnespark til IK Start. Sivert Hansen header nok en gang. Tverrligger! Nå er Start nære, men det er på dødball de skaper ting.
'113
Hjørnespark til Start igjen. Krampe på Soteland. Sivert Hansen header. Høksaas redder.
'111
Start får hjørnespark. MK klarerer. Forsøker seg på en kontring Bayene, men blir løpt opp.
'110
Start jager scoring, men skaper lite til nå i denne 2. ekstraomgangen. MK får innkastet.
'108
Skudd fra Østigård Ness. Høksaas gir retur og snapper ballen rett foran Grundetjern som var klar til å sette returen i mål.
'106
Spillerbytte på Start. Ut med Gregersen. Inn med Gravdahl.
'106
2.ekstraomgang i gang.
'107
Slutt på 1.ekstraomgang. Fremdeles 1-1 og Start har ikke skapt de store sjansene. Høksaas nede for telling, men kommer seg opp på beina igjen. Skal det bli straffesparkkonkurranse her da? Dommer opptatt av 2.ekstraomgang skal komme raskt i gang igjen.
'104
Hjørnespark til Start. Igjen stiger Sivert Hansen til værs, men headingen går over.
'102
Hjørnespark til MK. Enorm jobb av Soteland der. Slås utenfor og over mål.
'101
Start blir avblåst for offside.
'99
Bytter på MK. Inn med Lewi Brandser og Amaldus Reme Lid. Ut med Kydland og Wiig Hagen.
'96
Frispark til MK. Valand skyter rett i muren.
'95
Hjørnespark for IK Start. MK klarerer.
'93
Stor mulighet til Nkubiri som fremdeles er lett på fot. Skyter ballen over fra spiss vinkel.
'92
Gult kort til Fredrik Soteland.
'91
Der er vi i gang i Idrettsparken. 2 * 15 med ekstraomganger.
'97
Slutt etter fulltid. Ekstraomganger i Idrettsparken. For et drama på slutten. Unggutten Seim tror han har avgjort kampen, men det blir altså avblåst for offside. Så korrekt ut. Det samme så vi i søndagens kamp mot Vindbjart. Dommer er gira på å få denne kampen i gang før det blir for mørkt her.
'97
Frispark til Start. Siste mulighet før ekstraomganger. Sira Hansen header ballen ut.
'95
Det var det. Sinnes prater med assitentdommer. Offside! For et drama i Idrettsparken. Det er altså 1-1! Og blussene blant bortefansen ble fort slukket…
'95
1-2 Start scorer ved Seim, men var ikke det offside?
'94
Gult kort til Culibrk. Stopper en kontring. Tar en for laget.
'93
Frispark til MK. Skal løftes inn.
'93
Femmeter til MK.
'92
Frispark til Start ved hjørneflagget. Pass på Sivert nå! Sivert vinner den første hodeduellen, men MK klarerer ut den neste.
'91
På overtid!
'90
Gult kort til Bård Høksaas får gult kort for drøying av tid.
'89
Uten å helle kaldt vann i årene på folk, så har det skjedd tidligere i cupens historie at favorittene har scoret på slutten. Bortelaget jager scoring. Kontringsrom for MK hvis de orker.
'86
Det skal legges til en del her før vi skriver at det blir ekstraomganger. Tipper cirka 10 minutter igjen i det MK får femmeter.
'85
Frispark til MK. Det kan faktisk bli spennende å se hva man gjør hvis dette går til ekstraomganger. Begynner virkelig å bli mørkt, og det skal spilles 30 minutter til med fotball potensielt.
'83
Frispark til Start i farlig innleggsposisjon.
'81
Culibrk klippet ned Sivert Hansen. Frispark.
'81
Heh som kom tidlig inn for Abrahamsen blir byttet ut. Inn kommer Dejan Prelevic.
'80
Fint angrep av Start. Heldigvis for MK er det et upresist innlegg av Schulze.
'79
Bytte på Start. Ut med Hoven og inn med Seim.
'77
Start blir avblåst for offside. Kan bli en lang kveld i Idrettsparken. Naturgresset har ikke flomlys, og det begynner å mørkne i Idrettsparken.
'76
Vinsjevik med en voldsom klarerering mot sittetribunen. Treffer heldigvis ingen. En kanonkule.
'73
Culibrk ligger i feltet. Start mener han stopper ballen med hånda. Kan ha en god sak der bortelaget, men Sinnes dømmer ikke straffe.
'72
2122 tilskuere i Idrettsparken. Lenge siden vi har sett så høye tall i Idrettsparken, og publikum har virkelig fått valuta for pengene, og ikke minst spenning. Kampen lever!
'72
Hjørnespark til hjemmelaget. Bendik Valand stiger til værs. Header ballen over mål.
'70
Innlegg fra Sjøkvist. Høksaas ute og plukker. Mister ballen, men får tak i den på nytt.
'68
Habib uredd og med en strålende involvering. Skaffer frispark til MK.
'68
Bytte på MK. Karlsen som har vært meget god. Inn med Bayene. Ut også med Aanensen. Inn med Habib. Mer løpskraft inn for hjemmelaget.
'66
Enorm mulighet for IK Start på dødballen. Sivert Hansen stiger til værs. Høksaas redder.
'65
Isac Karlsen nede for telling. Kan se ut som han må ut. Trenger behandling. Kampen i gang igjen. Frispark mot MK. Grundetjern som går ned på kanten av 16-meteren.
'62
Vidåpent i forsvaret til MK. Vippes inn en ball til Eirik Schulze. Han vipper også ballen elegant over Høksaas. 1-1. Ikke kontroll på linja i den bakre fireren der MK.
'61
MK på en kontring, men roer det ned. Schulze plukker opp ballen og Start er 2 mot 2. Tobias Sira Hansen satser alt i en takling, og vinner ballen fra Grundetjern.
'59
Lite å rapportere om i skrivende stund. Sola har forsvunnet, og det er som vanlig bikkjekaldt i Idrettsparken.
'55
Klart å holde ballen litt i laget nå MK. Det massive trøkket fra bortelaget har gitt seg. Kriging på midten nå.
'51
Helt annet lag Start i begynnelsen av denne 2.omgangen. Skapt mer de første fem minuttene av denne omgangen enn de gjorde i hele første.
'49
Hjørnespark til IK Start. Sjøkvist innoverskrudd. Svært nære scoring. Tobias Sira Hansen får klarert den med nød og neppe. Like etter er Cosic alene med keeper. Høksaas redder. Nytt hjørnespark. Høksaas får frispark. Ligger nede. Minner om at MK ikke har reservekeeper på benken…
'46
2.omgang er i gang.
'46
Tre spillerbytter på IK Start. Schulze, Grundetjern og Ness inn. Ut med Gregersen, Nordal og Dasjajev.
'47
Pause i Idrettsparken. 1-0 til MK! Selv om Start har hatt mye ball, så har de ikke skapt all verden. Det er faktisk MK som har hatt de tre største mulighetene i kampen, og kunne med litt flaks ledet med to mål. MK får stående applaus inn i garderoben, og det er vel fortjent. En kampplan som er utført til punkt og prikke. Karadas må være rasende etter denne omgangen. Bortelaget virker svært nervøse, og har selvsagt alt å tape. Medvind for laget som jobber i motvind i 2.omgang. Forventer et helt annet Start-lag i 2.omgang. Schulze kommer nok inn tidligere enn det Karadas skulle ønske.
'47
MK kontrer ved Heh. For et innhopp han har hatt. Spiller til Culibrk som smeller til. Keeper gir til hjørnespark.
'46
På overtid nå.
'45
Inne i 1.omgangs siste ordinære spilleminutt.
'43
Feberredning av Høksaas på heading Cosic. Får den rett på, men en meget god reaksjonsredning. Viktig for MK å unngå baklengs på slutten her.
'41
Isac Karlsen har hatt en helt fantastisk 1.omgang. Temmet Nkubiri fullstendig.
'39
Og der ble Eirik Schulze satt i oppvarming.
'37
1-0! Drømmetreff av mannen som fikk rødt kort i forrige seriekamp. Brenner av fra 20 meter, og limer den i krysset. Treffer perfekt, og det tar av i Idrettsparken!
'36
Kampens angrep står hjemmelaget for. Spiller seg fint i gjennom. Heh alene med keeper, men skuddet går under keeper, men like utenfor. Fryktelig nært!
'34
MK får frispark og et lite pusterom etter at Start har hatt et lite trøkk mot MK-målet.
'31
Svakt dømt av Sinnes når Start sparker ballen ut av hendene til Høksaas etter litt klabb og babb i feltet. Tobias Sira Hansen går ned for telling når dommer ser an fordelen. Kommer seg på beina igjen.
'28
Men det gjør han ikke der. Wiig Hagen klipper ned Sjøkvist. Sjøkvist blir irritert og dytter Wiig Hagen i etterkant av situasjonen. Belønnes også med gult kort.
'28
Isac Karlsen med en god søknad om gult kort når han klipper ned Nkubiri. Sinnes holder kortene i lomma.
'25
Start får et frispark. Så litt billig ut. Vinsjevik i duell med Hoven. Sjøkvist som denne gangen skal slå den inn i feltet. Voldsomme kamper inne i feltet der. Heading over mål fra Jenssen.
'22
Sivert Hansen for uvøren i kroppen. Frispark til MK. Slås knallhardt inn. Frede Kydland står mutters alene, men får ikke kontroll på ballen. Gedigen mulighet for MK!
'20
Frispark til Start fra cirka 25 meters hold. Dasjajev skal ta den. Grusomt slått. Går over alt og alle, og til femmeter. Karadas ikke særlig imponert på sidelinjen.
'19
Wiig Hagen med skudd, men det ble blokkert. Innkast til MK. Det blir det ikke noe farligheter av. Femmeter til de gule og svarte.
'18
MK med medvind i 1.omgang.
'17
Spillerbytte på MK. Nevnte Abrahamsen må ut. Inn kommer Henetha Heh.
'15
Abrahamsen ned for telling før hjørnesparket skal tas. Det var nok slutten. Slås langs bakken. Avslutning, men langt utenfor.
'15
Hjørnespark til bortelaget. MK vet hvem de skal passe på…
'14
Karadas ivrig på sidelinjen. MK løper mye i mellom. Nå er ballen mye på MK sin banehalvdel.
'11
Kampens første sjanse får bortelaget ved Kristoffer Hoven. Broderer seg fint i gjennom der Start. Skuddet fra litt spiss vinkel går like utenfor.
'10
Har på ingen måte vært noe stormløp fra IK Start sin side.
'6
Hoven nære å bli fremspilt i farlig posisjon. Dårlig førstetouch hindrer sjanse.
'6
Melhus Abrahamsen sliter åpenbart. Kan ikke holde lenge dette.
'4
Ballen mest på Start sin banehalvdel i starten her uten at det er blitt skapt noe.
'2
Alf Marius Abrahamsen må få medisinsk hjelp. Kan virke ut som en strekk. Det er fryktelig tidlig for MK-spilleren. Ser ut som han fortsetter enn så lenge.
'2
Culibrk nede for telling, men kommer seg opp på beina igjen. Frispark til MK.
'1
Kristoffer Hoven tar avspark for bortelaget.
'0
I fjor var de lagkamerater. Nå er de kaptein på hvert sitt lag. Tobias Aanensen og Sivert Sira Hansen.
'0
Lagene entrer gressmatta til stående applaus og grønn røyk.
'0
Straks klare for innmarsj i strålende sol!
'0
Start stiller med følgende lag: Viken; Hansen, Jenssen, Dasjajev, Sjøkvist, Makosso, Cosic, Gregersen, Hoven, Nordal, Nkubiri. Benk: Torkildsen, Gausdal, Grundetjern, Schulze, Seim, Gravdahl, Lunde, Østigård Ness.
'0
MK stiller med følgende lag: Bård Høksaas; Isac Karlsen, Isak Vinsjevik, Tobias Sira Hansen, Frede Kydland; Bendik Valand, Marko Culibrk; Alf Marius M. Abrahamsen, Tobias Aanensen (K), Fredrik Soteland; Mathias Wiig Hagen. Benk: Amaldus Reme Lid, Lewi Brandser, Thomas Bayene, Behzad Habib, Dejan Prelevic, Henetha Heh.
'0
Norsk Tipping gir 7 i odds på en cupbombe. 6 i odds for uavgjort etter 90 spilte minutter og 1,28 til IK Start. Ingen tvil om hvem som er favoritter til dagens kamp.
'0
Sivert Sira Hansen sier følgende om å potensielt møte sin egen lillebror på motsatt side: -Ja blir selvsagt spesielt. Har aldri spilt mot hverandre før så det kan jo bli spennende. Men prøver å ikke ha så mye fokus på akkurat duellen mellom meg og han, for den vet jeg vil skje. Vil jo alltid Tobias godt, men akkurat denne gangen satser jeg på at jeg kan gå seirende ut!
'0
Tidligere MK-spiller Sivert Sira Hansen om onsdagens kamp: -Gleder meg veldig først og fremst til kampen, men også å se gamle kjente fjes! Alltid gøy i parken på kamp. Blir selvfølgelig spesielt og rart å være på «motsatt side». Tror det kan bli en skikkelig fest, kjenner jeg Mandal by riktig så stiller folk opp på kamp. Vi er veldig klare og det samme vetjeg at MK er. Denne kampen har de ventet lenge på, noe vi også har!
'0
Eirik Schulze sier følgende om matchen: -Kampen ser jeg naturligvis frem til. Det blir spesielt å spille i parken igjen. Jeg vet at klubben og stimen har ventet lenge på dette. Så håper jeg selvsagt at vi viser at det er divisjonsforskjell på lagene og avanserer til neste runde. Det siste håper vi selvsagt ikke de viser…
'0
Og apropos fløyte. Det er en meget erfaren dommer som dømmer oppgjøret. Svein Tore Sinnes (Flekkefjord FK) sitt forrige dommeroppdrag var søndagens kamp mellom Ham Kam og Molde.
'0
Det er usikkert hva Azar Karadas tenker før en slik kamp med tanke på hvem han stiller med når dommer blåser i fløyta. Kampene kommer ikke så tett for bortelaget. Neste seriekamp er ikke før mandag borte mot Mjøndalen. Et pinlig cuptap mot MK er absolutt ikke det IK Start trenger nå.
'0
En spesiell kamp vil det være for både Eirik Schulze og Sivert Sira Hansen. Førstnevnte har hatt MK som barndomsklubb, og forlot de grønne og hvite til fordel for Viking høsten 2011. Schulze har også spilt for Strømmen, Sandnes Ulf og Sogndal før han ble solgt til Start i 2020. Sivert Sira Hansen gikk fra MK til IK Start før inneværende sesong, og har gått rett inn i startelleveren de første to kampene. Enormt sterkt i duellspillet, men merker nok stor forskjell på akselerasjonen på de første meterne på angrepsspillerne i OBOS-ligaen. Det kan fort også ende opp med en brødreduell. Tobias på MK og Sivert Sira Hansen på IK Start.
'0
Fra TV-skjermen så det svært glissent ut i lørdagens oppgjør på Sparebanken Sør Arena. 2900 betalende tilskuere. Da iberegnes også sesongkort. Det var ikke så mange inne som det ble oppgitt. Gledelig at 3.divisjonsoppgjøret MK-Vindbjart trakk nesten 600 tilskuere. Det blir spennende å se hvor mange tilskuere som kommer til Idrettsparken. Den sagnomsuste publikumsrekorden fra 16.mai 2001 står nok ikke i fare da snaut 6000 (!) tilskuere møtte opp i et forferdelig regnevær. Provisoriske tribuner var satt opp bak begge målene. Makrelstimen har meldt sin ankomst. Det vil også Start sine supportere gjøre. Kortere og dyrere fra Kristiansand til Mandal har det aldri vært før.
'0
Det er lenge siden klubbene hadde sine klassiske oppgjør på midten av 2000-tallet da MK vant 3/3 oppgjør mot IK Start i 2003. Siste tellende seriekamp mot de gule og svarte var i 2004. Det er 20 år siden… De har gått hver sin vei som klubb økonomisk. MK tok affære og snudde om røde tall til grønne tall. IK Start har hatt en mildt sagt turbulent økonomisk situasjon i flere tiår. Klubben kan takke veldig mange for at klubben fremdeles er i live. Bærekraftig har det ikke vært siden 1999 da Start sist hadde grønne tall i sine regnskaper.
'0
Begge lag har hatt en trøblete inngang på sesongen. MK gikk på en knepent tap 0-1 for Vindbjart hjemme søndag. Start har på sin side tapt begge kampene i OBOS-ligaen mot Bryne (B) og Aalesund (H). Bryne spiller også for ordens skyld på naturgress.
'0
Det er 14 år siden sist lagene møttes. Da også i cupen, men i runde 2. Kampen ble som mange husket spilt på gressbane øst grunnet renovering av hovedbanen og nytt tartandekke. Da endte det 1-2 mellom lagene. Start tok oppskriftsmessig ledelsen 0-1 ved nåværende TV 2 ekspert Jesper Mathisen. Mads Stokkelien doblet ledelsen for bortelaget. Eirik Schulze ble byttet inn, og reduserte til 1-2. Mandalitten er nå kaptein for IK Start.
'0
Hei, og hjertelig velkommen til NM i fotball, og livedekning mellom MK og Start. Kampstart i Idrettsparken er klokken 18:00.

Kommer