MKs nye hovedtrener Stein Ove Abrahamsen sier klubbens nye trenerteam har hatt fokus på å jobbe med den defensive strukturen i laget gjennom sommeren. Så langt har sesongen gitt rikelig med scoringer, men for mange mål motsatt vei har ført til at posisjonen på tabellen ikke er den man så for seg i vinter. 

– Vi har jobbet en del med den defensive strukturen. Vi scorer mye mål, men slipper inn for mye mål. Ellers blir det å bygge videre på alt det positive vi har gjort så langt i sesongen, sier Abrahamsen før lørdagens møte med Urædd. 

MK reiser til Porsgrunn for å sparke i gang høstsesongen, og motstander er Urædd - et av fem lag som er bak MK på tabellen.  

– Vi kjenner ikke så mye til Urædd, men har sett video av dem. Det er et lag som prøver å spille fotball og som jager poeng, så jeg forventer en tøff kamp, sier den tidligere venstrebacken. 

MK reiser til bortekampen uten en av de to storscorerne. Peder Dovland soner nemlig karantene for gule kort. Bortsett fra det regner Abrahamsen med at de fleste er klare til helgen. 

– Målsetningen for høsten er å utvikle oss videre som lag, både offensivt og defensivt. Klarer vi det vil også poengene komme, men det krever hardt arbeid. Spillemessig etter vårsesongen har vi vært på høyde med de fleste lagene, men vi har sluppet inn for mye mål, sier han. 

Urædd har fått dårlig betalt

Urædd-trener Bent Strand.

Urædds hovedtrener Bent Strand sier at de er den største breddeklubben i Porsgrunn og at de har et stort og flott anlegg på sin hjemmebane. 

Så langt har det vært en tøff sesong, og laget har bare åtte poeng etter tolv kamper. 

– Vi har sluppet inn for mye mål og tapt mange kamper på slutten. Det har vært marginer imot og vi har manglet flyt, men vi har spilt jevnt mot de beste, sier han. 

Urædd har en ung tropp med en snittalder på rundt 20 år, men de har et par solide veteraner i form av de tidligere toppsillerne Olivier Occean og Fredrik Nordkvelle. 

– De er viktige spillere i gruppa, sier Strand. 

Urædd - MK spilles lørdag 23. juli klokken 14 og du kan følge kampen live på mk.no.