Tidligere Moss-, Fredrikstad- og HamKam-spiss Markus Ringberg er i dag assistenttrener i Fevik-klubben Express, som lørdag tar imot MK til dyst i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4. Ringberg sier til MK.no at han husker spesielt ett minne fra møter med MK i sin flotte karriere. 

– Vi vant 3-0 i Mandal med HamKam, men jeg brakk håndleddet i den kampen, sier Ringberg, som til daglig jobber med mennesker i Stine Sofies Stiftelse og Bufetat. 


46-åringen spiller fremdeles litt fotball, men forteller at hjernen nå vil mer enn kroppen. 

Slik har det også vært for Express så langt denne sesongen. De ligger sist på tabellen med fire tap på fire kamper. 

– Vi mistet mange sentrale spillere og har et veldig ungt lag. Vi er opptatt av at unge spillere skal lære og at de skal ha lov til å gjøre feil, sier han og legger til at klubben har et godt samarbeid med Jerv. M

Mot MK har han tro på et løft resultatmessig, og han varsler at ingen er skadet og at de derfor kan stille med sitt beste lag. 

– Jeg tror på en tett og jevn kamp og håper på tre poeng, men vi må manne oss opp for å møte MK, sier Ringberg.  

 

Noen skader for MK

MK-trener Frank Våge Skårdal sier Mads Sveindal, Marius Hagen, Mathias Hagen og Bendik Valand er skadet, mens Almin Dacic er usikker og Endre Omland er bortreist på jobb. Det betyr at tallen er litt tynnslitt etter forrige helgs overtiddseier hjemme mot Fredrikstad 2. 

– Vi har fått med et par juniorspillere og har noen old boys som kanskje må bidra slik situasjonen er nå. 

Skårdal er klar for å møte et sultent Express-lag på poengjakt. 

– Vi er laget som har scoret mest med 14 mål på fire kamper, noe som er veldig bra, men vi må slippe inn færre mål. Spillemessig er vi ikke helt der vi ønsker å være, men det er mye positivt i det vi viser, og det skal bare bli bedre utover sesongen, sier han.

– Det er en jevn serie og tette kamper, men skal vi være et topplag, så bør vi vinne slike kamper, men det blir en tøff oppgave. 

Express - MK har avspark lørdag klokken 13 og du kan følge kampen på MK.no.