MK har gjennom flere år hatt et godt forhold til Bryne, og jærbuene har ved flere anledninger tatt godt imot MK-spillere. Sportslig ledelse i MK har i vinter en avtale om at klubbens eminente midtstopper, Sivert Sira Hansen, skal ha noen treningsopphold hos Bryne. Dette gjøres med en plan om at Hansen skal få testet seg mot høyere nivå og at han på den måte kan høste viktige erfaringer og heve spillet sitt enda noen hakk.

Selv synes flekkefjæringen det er en veldig fin mulighet til å få testet eget nivå.

- Nå har jeg fått testet nivået i Bryne, og det har vært både lærerikt og utfordrende. Jeg merket fort at tempoet er høyere enn hva jeg er vant til. Men jeg klarte å spille meg inn i det slik at jeg kunne henge med, forteller Sivert.

- Fysikken er også generelt bedre. De løpet litt fortere, litt lenger og litt smartere. 

Hansen fikk gjennomført noen gode økter, men det som overrasket han mest var hvor seriøst det satses i Bryne og hvor profesjonelt opplegget var.

- Det var et voldsomt opplegg. Det var frokost og middag før og etter trening. Det var oppvarming på treningssenter før man gikk ut på felt for å trene med ball. Og etter trening var det å gå tilbake på treningssenteret for å trene styrke og å restituere. Det var veldig kult.

Videre forteller Hansen at han ble tatt godt imot og at det var med på å gjøre at han kunne prestere bedre på treningene.

- Både spillere og trene var veldig hyggelige. De snakket med meg om alt mulig og spurte hvordan det var i MK og annet. Det gjør at man blir trygg og senker skuldrene, og da er det enklere å slippe seg løs å banen. Det er hyggelig å bli møtt på den måten.

Gleder seg til ny sesong i MK

Selv om det gjør godt å få utfordringer og inspirasjon i en større klubb, så gleder Hansen seg til å ta fatt på en knalltøff sesongoppkjøring og en ny sesong i MK.

- Nå gleder jeg meg veldig til en sesong i grønt med Stein Ove i spissen. Vi har lagt en bra plan og jeg har troen på at vi skal klare å hevde oss på tabellen i år.

Han forklarer troen med et bra treningsopplegg og noen viktige brikker som er kommet på plass.

- Vi har en gjennomført bra treningsplan. Det er et knalltøft opplegg, men hvis alle klarer å gjennomføre det 100%, så vil vi være blant de best trente i avdelingen vår. Klarer vi samtidig å spille bra fotball, så har vi klart det vi trener for nå i vinter. I tillegg har vi jo fått inn noen spillere som kommer til å bidra positivt. For eksempel så har vi jo fått inn Marko. Han er en bra tilvekst og en spiller som har stor ro med ballen, samtidig som han har skikkelig trøkk uten ball. Han kommer også inn med mye erfaring som vi trenger. 

Oppfordring til alle mandalitter

Sivert avslutter med en aldri så liten oppfordring til byens innbyggere

- Kom på kamp! Mange av kampene i fjor trakk mye publikummere, og det er kjempegøy. Frem til sesongstart skal ihvertfall vi spillerne gjøre alt vi kan - hver uke hele vinteren - for at det skal bli gøy i Parken til våren. Jeg håper alle med grønt hjerte tar turen, avslutter midtstopperen.