Gatefotballen, som er et tilbud i regi av Frelsesarmeen og MK, blir stadig mer populært i Mandal. Det er lav terskel for å delta, og gjennom året er det flere turneringer og arrangementer i tillegg til faste treningsøkter i Idrettsparken.

– Motivasjonen er at vi ser at det nytter og at vi er med på å skape noe og å bygge relasjoner. Det er givende å se at det virker, sier Tommy Hammergren til MK.no. 

Steffen Andreassen, Tommy Hammergren og Inge Nilsen i prat.

Hammergren har lang fartstid i gatefotballen. Han var med på første NM i Trondheim for 17 år siden, og jobber nå i Frelsesarmeen, som står bak gatefotballen.

Hammergren har jobbet som frivillig i 13 år og er opptatt av at alle skal få en opplevelse. Den kanskje gjeveste opplevelsen av de alle er VM, der Tommy har vært med å sende spillere til både i Brasil og Sør-Afrika.

– Det er en fordel å kunne litt fotball når det kommer til VM, men det viktige er det sosiale og å bygge nettverk, sier han.

Steffen Andreassen er ferskere i gamet. Han har vært med ett år som frivillig. Han startet i Kristiansand etter rusbehandling. 

– Jeg savnet et tilbud i Mandal og ble med som frivillig for å bidra til det. Det viktigste for meg er det sosiale. Her tar man vare på hverandre som en stor familie, sier han. 

MKs gatefotballag deltok på NM i Sandvika i september, og flere arrangementer er i vente. Det er lokale fotballturneringer på Sørlandet, sommercamp på Jeløya, og nytt NM i Sandvika i mai. 

Damelaget fra Agder tok NM-gull september.

I høstens NM deltok ni spillere fra Mandal. Men viktigere enn resultatet er det sosiale aspektet. Derfor arrangeres det også turer til blant annet Preikestolen.

Gatefotballen i regi av Frelsesarmeen og MK skal delta i bedriftsserien i vinter. 

Treningstid er mandag og torsdag i Idrettsparken.  Når vinteren kommer blir treningene innendørs. Mandager møtes de på MKs klubbhus for kaffe og prat klokken 17.30, før treningen starter 18.00. 

Torsdager er det treninger i ballbingen kl 18.00.