På bildet ser vi Peder Dovland til høyre for sin tidligere lagkamerat i MK, Joacim Holtan. Foto: Tarjei Sel/Jærbladet

MKs angrepsspiller Peder Dovland, som i fjor scoret 13 mål på bare 11 kamper i ligaen, er denne uken på prøvespill hos OBOS-ligalaget Bryne. Der blir han gjenforent med tidligere lagkamerat Joacim Holtan, som dro fra MK til Bryne i 2020. 

Holtan har levert to gode sesonger for rogalendingene, med 15 mål i opprykkssesongen 2020 og 11 mål da Bryne tok en sterk 10. plass i sin første sesong tilbake på nivå to. 

– Gøy å være her

Dovland sier det er gøy å være på prøvespill hos laget som er to divisjoner over MK i seriesystemet. 

– Det er veldig gøy å være her, og teste seg litt på et høyere nivå. Nivået er selvsagt bra, men det er et nivå jeg kan ta. Nå i første omgang handler det om å bli kjent med Bryne,  så får vi se hva som skjer, sier Dovland til mk.no.

Ettersom det er tidlig i sesongoppkjøringen handler mye om å få spillerne i form, så det har ikke vært trening med spill ennå. Men flere økter venter. 

Dovland legger til at det har vært hyggelig å treffe Holtan igjen på Jæren. 

Foto: Tarjei Sel, Jærbladet.

Godt samarbeid

Daglig leder i MK, Inge Nilsen, sier at MK og Bryne har et godt samarbeid.

– MK og Bryne har foreløpig et uformelt samarbeid. Men det er to klubber som har gode relasjoner til hverandre som vennskapsklubber, sier han og legger til at det er gøy for MK å se at spillere trekker interesse fra andre klubber.

– Det er spennende for Peder, som er en av klubbens aller største talenter‚ å få testet nivået på OBOS-nivå.

Dovland var for øvrig på prøvespill hos Jerv, som er klare for Eliteserien, før jul. Nilsen opplyser at flere klubber har vist interesse.