Det kommer til å bli spenning helt inn i årets sesong for MK. For å unngå nedrykk har trener for MK, Stein Ove Abrahamsen, uttrykt at det trengs minimum 6 poeng på de fire siste kampen. Med tapet forrige helg, burde MK vinne to av de tre siste kampen, og første prøvelse er Pors som har gjort en bra sesong og ligger helt i toppen.

- Begge lag trenger poeng, så det blir nok en spennende kamp. Pors er vel definitivt ute av kampen om opprykk med tap, og her i MK må vi ha tre poeng for å kunne klatre ut av nedrykkssonen, sier Abrahamsen.

Til tross for at Pors har dobbelt så mange poeng som MK, så skal Gudan gi gjestene kamp om poengene.

- Vi har selvfølgelig tro på seier. Jeg synes utviklingen vi har hatt i høst har vært stigende. Tobias Aanensen og Marius Hagen blir ikke med på lørdag, så det er en bra mulighet for andre til å gripe sjansen og overbevise om at de fortjener en plass i startelleveren.

- I tillegg er Endre Omland kommet i land fra skuta og kommer til å bidra sterkt de siste kampene.

Effekten av Grønn Power og hjemmepublikum

Abrahamsen er også krystallklar på hva det betyr å spiller hjemme i Parken foran sine egne.

- Det er en enorm fordel å spille foran hjemmefansen. Det har gjennom sesongen vært knallbra oppmøte på kampene, og det er noe som man ser påvirker spillerne. Støtten som folk gir Gudan kan gjøre en forskjell på poeng eller ikke poeng. Jeg håper vi får kjenne på en god dose Grønn Power i Parken på lørdag, så skal vi gi alt vi har for å sikre oss de tre poengene, avslutter treneren.

Pors har fortsatt tro på opprykk

Trener i Pors, Stig Haddal, er greit fornøyd med sesongen og går for opprykk med tre kamper igjen, selv om det per nå ser vanskelig ut med seks poeng opp til Fram som leder serien.

- Vi har fortsatt ambisjoner om å rykke opp. Det har i grunnen vært planen hele sesongen. Men vi har nok litt færre poeng på dette tidspunktet enn ønskelig. Ut fra banespill og kampbilder burde vi ligget bedre an, men så har vi til tider manglet litt flyt og "sting" i enkelte avgjørende situasjoner.

Pors-treneren ønsker ikke å trekke frem enkeltspillere, men sier at jevnt over har mange av de unge spiller fra 16 til 21 år hatt en bra sesong.

- Mange av de yngste spillerne våre har hatt et godt år, og en del har fått bra med spilletid og mulighet til å etablere seg som seniorer i voksenfotballen. Dette er veldig gledelig.

Almin Dacic gikk fra MK til Pors og har vært en god tilvekst i laget ifølge treneren.

- Han har vært strålende. En bra type. Han ble kastet rett ut i det og har imponert oss. Vi er glade for å være med på å utvikle Almin videre og forhåpentligvis kan han ta steget i seriesystemet sammen med klubben og laget.

Laget til Haddal har noen små skadeutfordringer før helgen.

- Skader og sykdom har vært en utfordring gjennom hele sesongen. Vi mønstrer nok ikke full tropp mot MK, men vi er likevel trygge på at vi skal være godt rustet. Vi har god bredde i stallen, og når noen er ute så får andre muligheten.