MK ligger poenget foran Vidar før sesongens nest siste kamp og årets siste hjemmekamp går av stabelen i Idrettsparken lørdag. En seier er viktig for begge lag med tanke å å unngå nedrykkskamp i den siste serierunden neste helg.

Vidar-trener Bjørnar Holmvik sier at Stavanger-laget har hatt en rotete sesong.

– Det har vært mye skader, sykdom og koronakarantener som har ført til at vi ofte har vært få på trening. Også rekruttlaget har slitt med antall spillere, sier Holmvik til mk.no.

Resultatene til Vidar denne sesongen gjenspeiler at det har vært lite kontinuitet og få spillere tilgjengelig. 36-åringen, som har bakgrunn fra storklubber som Stabæk og Brann, har selv snørt på seg skoene for å hjelpe til denne sesongen.

– Men jeg er ikke helt i den formen jeg skulle ønske, innrømmer han.

Vidar-trener Bjørnar Holmvik.

Holmvik sier Vidar har spilt jevne kamper, men at de har slitt med effektiviteten foran mål. 

Treneren sier at de fremdeles har problemer med sykdom og skader når de gjester Idrettsparken, og at det viktigste de to siste kampene er å sikre seg nok poeng til å redde plassen. 

MK har fire poeng ned til Hinna som er under streken, Vidar har tre poeng ned og Åkra har to poeng ned.

– Jeg tror Hinna kan klare seg. De skal møte Madla i siste kamp og Start 2 hjemme i helgen. Åkra får det tøft. Jeg tror ikke MK trenger å bekymre seg, sier Holmvik.

Vil unngå nerver i siste runde

MK-trener Frank Våge Skårdal sier det var bittert å se poengene glippe etter å ha ledet 2-0 borte mot serieleder Staal forrige runde. MK kunne meldt seg på i toppen med seier der, men i stedet handler det nå om å unngå bunnstrid i siste serierunde.

– Vi er nok det yngste laget i avdelingen bortsett fra Viking 2 og Start 2, og med en del skader på sentrale spillere har vi ikke vært dyktige nok til å avgjøre kamper, sier Skårdal til mk.no.

Han kaller denne kampen, i likhet med alle andre kamper i den jevne avdelingen, for en «cupinale». 

– Det er to kamper igjen og vi må vinne denne for å unngå bunnstriden.

MK har vunnet tre av sine fem hjemmekamper så langt i år. Det blir bare seks hjemmekamper totalt ettersom det bare spilles en halv sesong i år.

Skårdal peker på at det fremdeles er mye positivt å ta med seg spillemessig. Akkurat nå trener laget på kunstgress, mens kampen spilles på gress. Det er noe som kan by på utfordringer, mener Skårdal, men han legger til at målet er å dominere kampen og vinne i Idrettsparken.

Fremdeles er det en del skader for MK. Tobias Aanensen, Mads Sveindal, Arian Gundersen, Enlil Sawa, Simon Valand og Tor Olve Fagnastøl er skadet. Endre Omland er tvilsom etter å ha fått en vridning i kneet.

– Som alltid har vi har fokus på prestasjonene og utvikling. Vi skal gjøre som vanlig å prøve å dominere banespillet og vinne kampen, sier Skårdal. 

Vi håper selvfølgelig at du tar turen for å heie frem MK i årets siste hjemmekamp. Avspark er klokken 13 og det er gratis inngang. Alternativt kan du følge kampen live i vårt livesenter.