Det blir en lang busstur når MK lørdag skal spille bortekamp mot Karmøy-laget Åkra. MK skal prøve å bli det første laget til å slå Åkra på tre år! 32 kamper har gått siden de sist tapte.

Åkra er nyopprykket til Norsk Tipping-ligaen. Det er første gang klubben spiller på et så høyt nivå siden seriesystemet ble lagt om.

Ambisjonen er ifølge lagleder Morten Vea å etablere seg i divisjonen - og selvfølgelig beholde rekken med kamper uten tap.

– Den rekken skal ikke brytes ennå, sier Vea.

Åkra har mange rutinerte spillere, og de har forsøkt å se videoer av MKs første kamper for å danne seg et bilde av lørdagens motstander.

De har imponert stort i cupen denne sesongen - først slo de ut Vard, før de tok OBOS-klubben Sandnes Ulf helt til ekstraomganger i andre runde.

Åkra har bare spilt to kamper denne sesongen. Begge har endt uavgjort. Forrige helg var de i Kristiansand og skiftet i garderoben før kampen mot Donn, men like før avspark fikk de beskjed fra smittevernslegen at en av spillerne måtte i koronakarantene. Dermed måtte kampen avlyses.

Den siste uken har hele laget blitt testet, og alle er smittefrie og klare til kamp mot MK.

MK vil slå tilbake

MK gikk mandag på sesongens første tap hjemme mot Vindbjart, og dermed måtte Frank Våge Skårdals gutter gi fra seg tabelltoppen. Nå vil de slå tilbake.

– Etter et tap er det alltid godt å få spilt kamp så fort som mulig. Det er en revansjelysten gjeng som reiser til Karmøy, sier Skårdal og legger til at MK har et mål om å bryte hjemmelagets imponerende rekke.

Mot Vindbjart var endelig spydspiss Simon Valand tilbake på banen, og på lørdag får MK også med seg Alf Marius Abrahamsen for første gang denne sesongen.

Toppscorer Peder Dovland er dessverre syk og mister trolig kampen, og MK har flere forfall på grunn av konfirmasjon, jobb og reise.

– Det er en litt redusert tropp, men fordelen er at vi har en god og bred tropp, og vi har som alltid mål om tre poeng, sier Skårdal.

Lørdagens kamp har avspark klokken 14 og du kan følge den på mk.no i tillegg til våre sosiale kanaler.