Foto: Pedro Lemos

– Å møte MK i Idrettsparken er et av høydepunktene i sesongen, sier Fredrikstad 2-trener Magnus Meling før lørdagens oppgjør i Idrettsparken. 

– MK er en tradisjonsrik klubb som spiller på gress, på et fint stadion med en god ramme rundt kampen med mye folk. Det blir stas for ungguttene, som ikke er vant med gress, sier han til MK.no. 

Lørdag klokken 17 tar MK imot et Fredrikstad-lag som har spilt tre uavgjort på tre kamper så langt. De har dermed ett poeng mindre enn MK, som har en seier, en uavgjort og et tap så langt i Norsk Tipping-ligaen avdeling 4. 

– Vi har et ungt lag med stort sett juniorspillere og unge spillere fra A-laget.  A-laget har fri denne helgen, og ettersom dette er den lengste borteturen så blir det nok et ungt og urutinert lag som kommer til Mandal. Men det blir en fin erfaring for ungguttene, sier Meling.

Fredrikstad sitt A-lag kjemper om opprykk til Eliteserien i år, og den røde tråden i klubben er at det skal være gøy å spille, og at man satser på en spillestil der man har ballen i laget og spiller med høy intensitet.

– Vi forventer å møte et rutinert hjemmelag på eget gress, sier Meling. 

Vil slå tilbake

MK-trener Frank Våge Skårdal er opptatt av å slå tilbake etter det skuffende bortetapet mot Halsen forrige helg. MK håper å gjenskape prestasjonen fra forrige hjemmekamp, der Randesund ble slått 5-0. 

– Vi møter et ungt og talentfullt Fredrikstad 2, og skal vi ta poeng må vi prester bedre en det vi gjorde sist kamp, sier Skårdal.

– Det er et revansjelysten lag som ønsker å fremstå bedre en det vi gjorde sist. Vi gjør noen endringer siden andre har prestert bra på treningene, og fortjener å starte, legger han til. 

MK må klare seg uten Marius Hagen, Endre Omland og Bendik Valand, mens Almin Dacic er usikker. 

– Spillemessig er vi ikke helt der vi ønsker å være, men det er mye positivt i det vi viser, og det skal bare bli bedre utover sesongen. På hjemmebane må vi forvente en god prestasjon, og vi har hatt noen bra treninger denne uken, som gjør at jeg tror vi kommer til å fremstå på en helt annen måte en forrige kamp, sier Skårdal.  

Han er klar på at MK forventer å ta tre poeng i denne hjemmekampen og at de grønne har lyst til å kjempe i toppen av årets avdeling. 

Husk gratis inngang i Idrettsparken, og kampstart klokken 17!