Det ble en lang helg for de to MK-lagene som tok turen til Skien og Skagerak Arena for å måle krefter med tøff motstand fra Øst- og Vestlandet under Odd Hummel Elitecup.

For G14 ble det en tøff start på turneringen. Første kamp gikk mot Pors, et lag som gjennom serie- og interkretsspill kun stod med ett eneste tap på 21 kamper. Gudan gjorde en knallsterk kamp og skapte flere store sjanser, men marginene gikk ikke riktig vei og det ble til slutt et 0-1 tap. Trener Geir Hagen var stolt av guttene for måten de gjennomførte.

- Her møter vi et virkelig bra lag, som har valset over all motstand i sitt seriespill. Det er selvfølgelig litt surt, men det at guttene gjorde en knallgod kamp og får veldig mye læring ut av dette er det viktigste, sier treneren.

De neste to kampene lørdag endte med 2-4 tap mot Frigg og 2-3 tap mot Hinna. Her scoret Nikola Ribac og Herman Frajdenrajch to mål hver.

- Det burde kanskje gått bedre. I begge disse kampene er vi best og skaper mange store muligheter, men vi klarer ikke avgjøre til vår fordel. Mot Frigg ledet vi for eksempel 2-0 og hadde bra kontroll, men så klarte vi ikke sette det tredje og deretter raknet det litt i andre omgang, sier Hagen om kampene.

På søndagen gikk det bedre for G14. Først ble Vestfossen slått 1-0 etter mål av Nikola, og deretter ble Oppsal slått 4-1 etter to mål av Herman, ett mål av Nikola og ett av Emanuel Batende.

- Solide seiere hvor vi dominerer kampene slik vi skal, sier Hagen.

Teneren forteller videre at det er meget viktig for unge spillere å få slike utfordringer.

- Det er en meget bra turnering. Her får vi testet oss mot veldig bra motstand og guttene får noen nye referanser. Det betyr mye for motivasjon og læring nå vi nå skal trene gjennom vinteren. Det var noen veldig fornøyde og slitne gutter som kom hjem til Mandal sent søndag kveld, avslutter treneren.

G16 stilte med 10 femtenåringen i G16-klassen og gjorde flere gode kamper

Trener for G16, Per Gunnar Laudal er også full av lovord om turneringen.

- For det første så er dette en veldig bra turnering på alle måter. Opplegget rundt, fasilitetene og motstanden er helt på topp. Vi får spilt mot lag vi ellers ikke spiller mot og vi får testet oss mot tøffere motstand. Og så blir det en referanse på hvor vi står, hvor gode vi er og hvordan vi hele tiden skal forbedre oss.

I likhet med G14 ble det også en tung start på turneringen for G16. De møtte Sprint Jeløy i første kampen, et lag som ble nummer to i Interkrets Oslo og som i løpet av sesongen hadde feid både Vålerenga, Lillestrøm, Skeid og Kongsvinger av banen. Til tross for at Eirik-Sebastian Kobler Mjelde leverte mål for MK endte kampen med 2-1 til Sprint. 

Videre ble det et knepent 2-1 tap for Storm IF som tidligere i sesongen hadde vunnet både Interkrets Telemark og Obos-cup G16 . Her ble målet scoret av innlånte Magnus Larsen fra FLIK. Og til slutt på lørdagen ble det tap 1-3 for Våg etter mål av Ian Håkonsen.

- Vi spiller veldig gode kamper mot Sprint og Storm og viser at vi kan hevde oss bra mot veldig sterke motstandere. Men Våg-kampen var dårlig, sier Laudal.

Søndagen ble det en opptur, da Pors og Lillehammer ble slått henholdsvis 3-0 og 2-1 etter to mål av Vetle Abrahamsen Kolås, Einar Sirenes(2), Mikkel Laudal og Jesper Gulowsen Bjørvik.

- Vi gjør en god turnering. Her er det mye læring og vi forbedrer oss for hver kamp vi spiller. Med tanke på at vi har med mange femtenåringer, samt at mange av lagene i denne turneringen stiller med spillere de egentlig har sendt videre til toppfotballen, gjør at vi resultatmessig er greit fornøyd. Men det viktigste her er å teste oss, finne ut hvordan vi ligger an og gi spillerne mulighet til å få inspirasjon til å ta stegene videre., sier Laudal.