Lina Heddeland og Mathea Langeland, som til daglig spiller på MKs G13-lag, er tatt ut til kretssamling i helgen. Samlingen går av stabelen på søndag, og duoen gleder seg.

Vanligvis spiller de på guttelag, og det bidrar bare til å gjøre fotballopplevelsen enda gøyere, skal vi tro de unge talentene.

– Det er veldig gøy å spille med guttene. Jeg har ikke savnet noe jentelag. Jeg trener tre-fire ganger i uken, sier Lina.

Heltene og forbildene spiller på favorittlaget Manchester United, og Lina sier Aaron Wan-Bissaka, Paul Pogba og Cristiano Ronaldo er blant favorittspillerne, men den hun ser mest opp til er Luke Shaw.

Mathea trives også på guttelaget fordi det går enda litt fortere enn vanlig. Hun trener fem-seks ganger i uken og ser veldig frem til helgens kretssamling. Vi må til Tyskland for å finne Matheas favorittlag- og spillere. Det er nemlig Bayern München som står hennes hjerte nærmest.

– Favorittspillerne er Thomas Müller, Joshua Kimmich, Robert Lewandowski og Leon Goretzka, og jeg ser mest opp til Müller, sier hun.

Daglig leder i MK, Inge Nilsen, sier det er stort for klubben å få to jenter med på kretslaget.

– Vi ser stolte av det. Klubben har fokus på jentefotball og vi satser på rekruttering på jentesiden. Lina og Mathea spiller på MK-akademiet, sier Nilsen. 

Vi ønsker de unge MK-spillerne lykke til på samling.