Foto: Vindbjart FK

Lørdagens motstander for MK, Madla IL, står med tre poeng etter tre kamper denne sesongen. I likhet med MK tapte de knepent hjemme mot Vindbjart. Deretter tok de en sterk borteseier mot Vidar, før det ble 0-4-tap hjemme mot Staal sist.

Tidligere Bryne-spiller Jakop Storhaug er del av en trenertrio sammen med Lasse Ihle og Henrik Grannes. Storhaug sier sesongstarten har vært som forventet.

– Mot Staal manglet vi fire sentrale spillere og laget ble litt ungt og uerfarent. Men det er bare en positiv opplevelse for de unge spillerne å få prøve seg på 3. divisjonsnivå, sier Storhaug og legger til at de denne helgen kan stille med fullt lag.

Madla-laget består av mange unge spillere. Koronaen kostet dyrt da syv-åtte spillere etter hvert mistet motivasjonen da kampene uteble. 

Det har imidlertid ført til at laget nå har fått mange nye og spennende spillere. De rekrutterer spillere fra 4. divisjonsklubber i nærheten i tillegg til å dra nytte av eget juniorlag.

– Vi kan ikke konkurrere med lag som Brodd, Sola og Staal om spillere, så derfor prøver vi å løfte opp spillere fra divisjonen under, sier Storhaug.

Målet for sesongen er å holde plassen samtidig som de utvikler en ny spillestil. Mot MK kan vi nok se et litt mer direkte Madla-lag som satser på kontringer.

– Vi gleder oss til å komme på en fin gressbane i Mandal, sier Storhaug.

Mange spillere kommer tilbake

MK måtte se seieren glippe like før slutt i forrige helgs bortekamp mot Åkra. Laget kjempet godt, men merket nok utover kampen at de manglet mange viktige spillere. Mot Madla kan Frank Våge Skårdal glede seg over å ha en langt større tropp.

Endre Omland kan gjøre sin sesongdebut, og det samme kan Tor Olve Fagnastøl. Toppscorer Peder Dovland er tilbake etter sykdom, mens Gregar Eliassen, Anders Kvinen og Leif Isak Vinsjevik også er klare til kamp igjen.

MK står med syv poeng etter fire kamper.

– Jeg er stort sett fornøyd med prestasjonene. Vi har spilt jevnt og trygt, men ikke vært dyktige nok i sluttminuttene og mistet noen poeng der. Sånn er det i fotball, og det er god læring for en ung spillertropp som hele tiden har fokus på utvikling og prestasjon, sier Skårdal.

Han synes årets 3. divisjon er jevn og spennende, og at alle kan slå alle.

– Vi må fortsette å prestere som vi har gjort, men må være bedre i begge boksene. Jobber vi godt sammen som lag så har jeg troen på at vi skal tilbake på vinnersporet, sier Skårdal.

MK - Madla har avspark lørdag klokken 15 og det er gratis inngang i Idrettsparken. Du kan også følge kampen live på mk.no.