På bildet, fra venstre: Kjetil Hjorteland, Stefan Braun ,Per Gunnar Laudal og Svein Sodeland. Foto: Inge Nilsen.

Årlig gjennomfører Norges Fotballforbund (NFF) kåringen av Fair play-klubber i Norge som har utmerket seg innenfor ulike kriterier. Blant annet er Fair play et gjennomgående tema i klubben, og det er også et kriterium at klubben har en egen Fair play-ansvarlig.

Trenere og spillere i klubben skal også ha gjennomført NFFs Fair play-kurs, og det skal være minst en kampvert på alle kamper i barne- og ungdomsfotballen.

– Gøy å bli lagt merke til

I år er MK årets Fair play-klubb i Agder fotballkrets, en utmerkelse daglig leder Inge Nilsen er veldig stolt av. Kampverter er noe av det MK har satset mye på.

– Alle motstanderlag og dommere som kommer til Idrettsparken blir møtt av to kampverter. De har med kaffe til alle tilskuere og trenere, sier Nilsen.

Retningslinjer rundt Fair play er med på alle møter med trenere og foreldrekontakter i klubben.

– Det er gøy å bli lagt merke til. MK ønsker at Idrettsparken skal være den beste møteplassen og et hyggelig sted for alle som kommer på besøk, både barn, unge og voksne, sier Nilsen. 

– Viktig anerkjennelse

Hvert år kåres årets Fair play-klubb i de 18 fotballkretsene, der vinnerne i hver krets i år får 10.000 kroner og en plakett.  Det skriver NFF på sine nettsider.

– Å dele ut en Fair play-pris er en viktig anerkjennelse av klubbenes gode arbeid. Det er veldig mange flinke klubber der ute og NFF sentralt har etter nominasjon fra kretsene kåret 18 fortjente vinnere. Dette er en god tradisjon som vi ønsker å fortsette med, sier fagansvarlig Fair play i NFF, Rasmus Olstad Semmerud til forbundets nettsider.