Rogalandslaget Hinna har slitt så langt denne sesongen og må kjempe hardt for å unngå nedrykk til 4. divisjon. Likevel blir det ingen lett match for MK når det er nok en bortekamp i Rogaland på menyen lørdag.

Hinna har ikke fått betalt i form av poeng for sine prestasjoner denne sesongen, og i en rekke kamper har de hatt marginer mot seg og tapt knepent.

– MK er favoritt. Jeg har sett alle kampene til MK og mener det er laget som spiller best fotball når det flyter bra, sier trener Thomas Egeli, som selvfølgelig også har lagt merke til toppscorer Peder Dovland, som har scoret hele tolv mål denne sesongen.

Hinna sliter med et par skader, men kan likevel stille med et sterkt mannskap - blant annet trolig med midtbanespiller Rasmus Levin Martinsen, som har spilt eliteseriefotball for Viking. 

Hinna er nærmeste nabo til Viking og Viking Stadion. Breddeklubben holder til bare 400 meter unna byens storebror. 

– Vi har som mål å utvikle spillere og slippe de videre til toppfotballen når de er klare for det, sier han.

Vil heve seg etter periode

MK-trener Frank Våge Skårdal vil at MK skal slå tilbake etter at det bare har blitt to poeng på de tre siste kampene. MK er nå nummer seks på tabellen med fem kamper igjen å spille. Det er fire poeng opp til tabelltoppen.

– Verken vi eller Hinna er fornøyd med poengfangsten i det siste. Det blir en tett kamp som vi må prøve å vippe i vår favør, sier Skårdal.

Han mener MK viser mye positivt spillemessig, men at de grønne ikke er dyktige nok i begge bokser.

– Vi er innstilt på å jobbe hardt for å vinne kamper igjen etter mager poengfangst de siste kampene. Vi er nødt til å forsvare oss bedre enn i forrige kamp, og vi pleier å score mål, sier treneren.

MK vil være uten midtstopper Sivert Hansen i to kamper etter at han ble utvist sist. Marius Hagen, Mads Sveindal og Arian Gundersen er ute med skade mens Endre Omland er til sjøs.

Hinna - MK har avspark lørdag klokken 14. Du kan følge kampen i vårt livestudio på mk.no.