MK Kvinner med årets første seriekamp i Parken

Forrige uke åpnet MK Kvinner sesongen i 5. divisjon med bortekamp mot Donn 2. Kampen endte med seier og tre poeng med hjem til Mandal etter scoring av Anna Vinsjevik. Dette var en kamp som jentene kontrollerte i samtlige 90 minutter.

I kveld er det duket for første hjemmekamp klokken 18.00. Et ungt og spennende Randesund 2 står på motsatt banehalvdel. Trener Leif Vinsjevik var greit fornøyd med åpningskampen forrige uke og går for seier også i denne kampen.

- Vi gjorde en god kamp alt sett under ett. Vi hevet oss gradvis underveis og fikk etter hvert god kontroll og grep om kampen. Vi burde nok ha satt noe flere mål, men det var en god premiere, sier treneren.

Laget har trent jevnt gjennom vinteren og ser ut til å ha kommet i god form, dette til tross for langvarige skader på nøkkelspillere helt frem til sesongstart.

- Vi har noen sentrale spillere, som Une Skjørten og Carina Salvesen, som har vært ute en lengre periode men som nå er tilbake. Kristin Kile og Sissel Svindland er også skadet og rekker ikke denne kampen heller. Dette har selvfølgelig preget oppkjøring litt og vi har til tider hatt litt få spillere på trening, men de andre spillerne har lagt ned en bra jobb så vi er fornøyde. Når det i tillegg lysner på skadefronten så blir det bra, sier Visnjevik.

Satsingen til MK Kvinner merkes, og trenerteamet kan melde om at nye spillere kan være på vei inn porten.

- Vi har hatt noen nye spillere på trening - noen lokale og noen fra andre klubber som har meldt interesse om å være med fremover. Det er et positivt signal, mener Vinsjevik.

Trener Hege Støle, som har vært med siden oppstart av damelaget, gledet seg til endelig å spille i Parken igjen, og hun oppfordrer alle som har mulighet til å stille opp. Dagens motstander har en stor treningsgruppe og stiller både i 3. divisjon og 5. divisjon. Det er derfor knyttet usikkerhet til hvor bra lag som mønstres i Mandal.

- Vi ser veldig frem til kamp på hjemmebane, og det gjør virkelig damene på laget også. Vi hadde en flott sesong og mye gøy i fjor, så det er deilig å endelig være i gang igjen. Når det gjelder Randesund så vet vi egentlig lite om dem. Det vi vet er at det er en stor klubb og at laget sannsynligvis er ganske ungt. Men vi kommer til å spille vårt spill og vi går selvfølgelig for seier, sier Støle.

Vinsjevik er enig med kollegaen sin og sier de legger en slagplan for kampen uavhengig av hva de vet om Randesund 2.

- Vi skal spille vårt spill. Vi vet lite om Randesund 2 annet enn at de har et veldig bra førstelag. Planen er å ligge trygt bakover og konsentrere oss om det. Og så er det å angripe fort, hardt og direkte når muligheten byr seg. Vi har noen x-faktorer både på topp og på kant som kan avgjøre kamper, så målet er å benytte oss av dette.

- Ellers er det jo enkel matematikk. Scorer vi flere mål enn motstanderen så vinner vi, avslutter Vinsjevik.


Randesund ser frem til kamp i Parken

Det er Frank Tønnesen og Sven Erik Pedersen som har hovedansvaret for Randesund sin kvinnesatsing, men Åge Solvik er assistenttrener for Randesund 2 og samtidig en primus motor i klubben når det gjelder alt av jentefotball. Han er veldig klar for å ta turen til Mandal og vet at alle på laget gleder seg.

- Jeg har bare gode ting å si om MK. De er gode på å legge til rette for jentefotballen og de har et veldig flott anlegg i Idrettsparken. I tillegg blir vi alltid godt mottatt når vi kommer det, uansett med hvilket lag eller hvilken anledning det er, og det må du sitere meg på, skryter assistenttreneren.

Randesund 2 har mye unge spillere og troppen og i likhet med sine kollegaer i MK er også Solvik usikker på nivåene på de to lagene målt opp mot hverandre.

- I Randesund har vi en stor treningsgruppe som utgjør både Randesund 1 i 3. divisjon og Randesund 2 i 5. divisjon. Spillergruppen er veldig ung. I motsetning til MK har vi ikke fått med så mange rutinerte spillere, og de aller fleste spillerne er født i 06 og 07. Innad i den store gruppen rullerer vi litt spillere opp og ned på første- og andrelaget. I tillegg kommer vi til å ha med noen hospitanter fra Jente 17 til Mandal slik at de får prøvd seg på seniornivå, sier Solvik før han fortsetter.

- Annet enn at det er voksent lag så vet vi lite om MK. Derfor blir det ekstra spennende med kamp. Vi gleder oss veldig.

Når det gjelder ambisjoner for laget så er det utvikling som står i hovedfokus. Samtidig har den engasjerte assistenttrener ambisjoner for satsingen som gjøres innen jentefotballen.

- Resultatmessig så tenker jeg vi har ambisjoner om å lande på øvre del av tabellen. Men hovedfokus er på å utvikle unge spillere slik at de får matchet seg bra, og så er det å etablere denne plattformen, hvor vi har tilbud på to forskjellige seniornivå for kvinner. Det må vi klare for å legge til rette for god utvikling over de neste årene. Samtidig må vi sammen med andre klubber drive jentefotballen fremover, legge til rette for at premissene er like, og benytte oss av det enorme potensialet som jente- og damefotballen representerer, avslutter han.

Kampen mellom MK og Randesund 2 har avspark klokken 18.00 i kveld og vi oppfordrer alle som har muligheten til å komme seg ut i Parken. Speaker er på plass, ballhentere engasjert, kiosken er åpen, og vår fantastiske sponsor av jentefotballen, Metallbygg, lover gratis pøler til alle som stiller på kamp.

Det er bare å glede seg!

Heia MK!

Junior 1 skal måle krefter med Start i cupen!

Laudal, her i rollen som Fair Play-vert

Like etter at MK Kvinner sin kamp i Parken er over så starter et skikkelig oppgjør i Kristiansand på Sør Arena. MK sitt juniorlag, ledet av Per Gunnar Laudal, møter IK Start sitt juniorlag til dyst i norgesmesterskapet. Dette er mest sannsynlig mye av det samme mannskapet som spilte 1-1 mot MK sitt A-lag i forrige runde i 3. divisjon. Dermed et det duket for et herlig cupoppgjør.

Juniortrener Laudal ser frem til kampen men vet det blir tøft.

- Det blir gøy. Det er jo ikke ofte juniorlaget til MK får mulighet til å møte de beste juniorene til Start. Det er det jo stort sett seniorlaget som får. Jeg antar at de stiller sterkt mannskap, og det vil si 3. divisjonslaget pluss minus noen få. De kan jo ikke risikere å ryke i cupen to ganger på to uker mot MK, humrer Laudal.

MK stiller også med enkelte spillere med erfaring fra 3. divisjon. Max Hagen, Behzad habib, Lewi Brandser og Amaldus Lid er alle med i troppen som reiser til Kristiansand.

- Vi stiller i utgangspunktet med et veldig ungt lag. Juniorspillerne som er i A-lagstroppen blir med, med unntak av Benjamin Antonsen. Men det er jo dette som er gøy. Spille med et godt lag mot de beste til Start.

Selve kampen tror Laudal at blir noe lik som den kampen seniorene spilte mot Start.

- De skal i utgangspunktet gå ut og styre kampen. De er nødt til å vinne og vi har egentlig ingenting å bevise. Cup er cup og vi har absolutt mulighet til å overraske dem. Men det betyr at vi må være påskrudd. Vi må forsvare oss godt, tette igjen, og så må vi kjøre noen gode overganger. Enkelt sagt så er det jo bare fotball, så alt kan skje. Det er fotballspiller mot fotballspiller. Vi må vinne duellene, og så må vi sette de sjansene som vi vet vi kommer til å få. Så må vi bare se om vi er gode nok. Det kommer uansett til å bli veldig gøy, avslutter Laudal.