Gatefotball er et samarbeid mellom MK og Frelsesarmeen. Det er et lavterskeltilbud for sårbare grupper i samfunnet. Målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom aktiviteter, sosiale samlinger og tilhørighet. Tilbudet har vært veldig populært med opp mot 15 deltakere på hver trening nå i vinter.

I helgen ble det arrangert turnering i gatefotball på Randaberg i Rogaland. Steffen Andreassen som er lagleder i Mandal, forteller at turnering er gøy, men at det er læring og det sosiale som står i fokus når de drar på tur.

- Det er absolutt det sosiale som står i førersetet når vi drar på tur. Vi spiller kamper, utvikler oss som spillere, men det er de mellommenneskelige relasjonen som er det viktige her. Vi bruker turneringen som en øvingsarena frem mot Gateligaen og NM i Sandvika i mai, forklarer Steffen.


Keeper Nils og forsvarer Felle i aksjon.

Hva er gatefotball?

Gatefotball er en spillform hvor man spiller i en gatefotballbinge som måler 18 x 22 meter. Man spiller med tre utespillere og en keeper, og kampene varer i 2 x 7 minutter. Keeperfeltet er kun forbeholdt keeperen og når man forsvarer seg kan kun to av de tre utespillerne legge seg i forsvar. Ifølge Steffen er det en veldig gøy måte å spille fotball.

- Det er et skikkelig lagspill. Det kan høres litt innviklet ut, men det er enkelt å komme inn i. Alle som prøver det, synes det er gøy. Det blir liksom noe litt annerledes og man må virkelig tenke som et lag, sier Steffen.

Ønsker seg flere deltakere

Selv om oppmøtet generelt har vært bra, så ønsker Steffen seg gjerne flere lagkamerater.

- Vi er en bra gjeng nå, men vi har alltid plass til flere. Folk er hjertelig velkommen til å ta kontakt. Det er en trygg og fin plass å holde seg i aktivitet.

I vinterhalvåret trener Gatelaget innendørs en gang i uken. Når våren kommer så blir det utendørstreninger. Da blir et en trening hvor man spiller gatefotball og en trening hvor man spiller vanlig fotball.

Ønsker du mer info om tilbudet så kan du følge linken på siden her.