I løpet av de siste to sesongene har Sira Hansen utvilsomt markert seg som en bærebjelke i forsvaret til Mandalskameratene. Med en imponerende kombinasjon av solid forsvarsspill, målteft og duellstyrke har han ikke bare vært en pålitelig stopper, men også en spiller som har vist stort potensiale for å ta steget oppover i det norske divisjonssystemet.

De solide prestasjonene har ikke gått ubemerket hen, og i løpet av det siste året har Hansen fått muligheten til å hospitere med flere klubber fra divisjonene over MK og denne høsten har han hatt jevnlige treninger med A-laget til Start.

Dette resulterer nå i proffkontrakt med Start og forhåpentligvis mange solide oppvisninger på Sør Arena det neste året.

- Veldig gøy for Sivert og alle vest i Agder

Sportslig leder i MK, Inge Nilsen, uttrykker stor glede over at klubben kan være en plattform for spillere som ønsker å ta steget opp i divisjonssystemet.

- Dette er kjempegøy. Først og fremst for Sivert, som har jobbet knallhardt for dette med et ønske om å spille på et høyere nivå, men det er også veldig gøy for MK og klubbene vest i Agder. Vi har et godt samarbeid med alle klubbene der, spesielt med Flekkefjord, og dette er et bevis på at det fungerer. MK er en utmerket utviklingsarena for unge spillere som ønsker å legge ned den ekstra innsatsen, uttaler Nilsen entusiastisk.

- En veldig spesiell opplevelse

Sivert selv er meget fornøyd med overgangen til Start.

- Det er klart det er veldig gøy. Jeg har jo gått og håpet på dette en stund, så da er det litt spesielt og en bra følelse når man faktisk skriver under. Plutselig er man profesjonell fotballspiller på en måte, forteller han.

- Det har alltid vært spesielt med Start. Det er jo det store laget på Sørlandet, og man har jo alltid hatt en liten drøm om at man får muligheten til å spille der. 

Sivert gir også en liten honnør til MK når det gjelder sin egen reise.

- Jeg var jo ikke i nærheten av dette nivået da jeg kom til MK som juniorspiller. Så jeg kan egentlig takke MK og de to trenerne jeg har hatt der for alt jeg har lært de siste årene. Det har jeg bare positive ting å si om. Jeg har lært vanvittig mye og MK har for meg vært et perfekt springbrett for å komme meg oppover.

Abrahamsen tror Sivert tar nivået

MKs hovedtrener, Stein Ove Abrahamsen, er ikke i tvil om at Sivert kommer til å få det til i Start.

- For det første er dette kjempegøy for alle involverte. Det viser både at Sivert er en dedikert og god fotballspiller, og også at MK er en bra plass for fremadstormende talenter. Det er veldig mye positivt som skjer i klubben og dette er et bevis på at man gjør en del riktig. 

- Jeg er ikke i tvil om at han kommer til å ta nivået. Han har en enorm spenst og duellstyrke og så er han en veldig seriøs og dedikert person med riktige ambisjoner. Han kan nå langt. I tillegg er han generelt en veldig bra fyr som går overens med alle.

Takk til Start!

Vi i MK takker IK Start for godt samarbeid og en rydding prosess i forbindelse med overgang og hospitering!

Vi ønsker Sivert lykke til i Start og videre i karrieren. Og så gleder vi oss til du kommer på besøk i Parken!