De siste årene har en rekke talenter fra klubben funnet veien oppover i systemet til Norges Fotballforbund. Sist i rekken er to gutter og to jenter født i 2011. 

På jentesiden er det Anine Flovild Lie og Julie Fredriksen Jaabæk som er tatt ut. De trener og spiller til daglig på MK J2011 som trenes av Tomas Fredriksen Jaabæk. Treneren er godt fornøyd med uttaket.

- Det er klart det er veldig stas at to jenter fra Mandal blir med på kretslaget. Begge to har jobbet veldig hardt og målrettet for å komme i den posisjonen de er nå. De har hatt god utvikling den siste tiden, forteller treneren.

Han ønsker også å fremheve hele laget når det nå er tatt ut to spillere til å vise seg frem på kretsnivå.

- Det er en fantastisk gjeng å trene og jeg tror ikke det er mange som har like høyt treningsoppmøte som dem. De ønsker å trene uansett vær og vind og er gode til å stille opp for hverandre. Det gjør jo at treningshverdagen er bra for alle og at de får muligheten til å utvikle seg som fotballspillere. Da er det også slik at noen får mulighet til å prøve seg på ekstra utfordringen.

Fremover så blir det mye aktivitet på de to jentene. I løpet av de to neste månedene skal det spilles hele tre kamper i tillegg til kretstreninger og normale lagstreninger. Trener Tomas synes opplegget ser bra ut og er glad for at det satses for jentefotball.

- Jentefotballen har fått en god oppsving den siste tiden, og jeg synes både NFF og MK er gode til å legge til rette. Det er på en måte blitt enda kulere å spille fotball. Selv om det blir spesielt mye fotball for disse jentene fremover, så mener jeg det er knallbra. Man må ikke glemme at jenter liker å ha minst like tøffe utfordringer og like mye trening som gutter, avslutter Fredriksen.

To spillere også på guttesiden

På guttesiden er det Mads Mønsås Syvertsen og Noah Glesne som er tatt ut til å representere Agder i 2024. De tilhører MKs G2011 og har blant annet Tore Glesne som trener. Treneren selv synes det er gøy at noen fra laget blir tatt ut.

- Ja, det er jo gøy. Det er en liten anerkjennelse til hele laget at noen får lov til å være med kretslaget en periode. Og så tror jeg det er bra for spillergruppen at enkelte spillere får nye referanser, enten det er fra kretssamlinger eller sonesamlinger, sier treneren.

-  Samtidig så tror jeg ikke det handler så mye om oss trenere. Den viktigste jobben vi gjør som voksne rundt laget er å legge til rette med gode rammer som er enkle å forholde seg til. Lager man greie treninger og har en gruppe med greie spillere som kommer på tiden, så vil det automatisk bli noen gode spillere ut av det. Om det til slutt blir de som nå er tatt ut eller noen andre vet man aldri.

Treneren tror ikke akkurat at kretsspillerne får det enklere på lagstreningene i tiden fremover.

- De skal nok få kjent det litt ekstra på treningene våre i vinter. jeg tipper det er litt ekstra stas å score på Mads eller ta ballen fra Noah når de av og til er med kretslaget. Men det er bare sunt og gøy, så det tåler de, humrer trener Glesne avslutningsvis.