(Bilde fra hjemmekampen mot Vindbjart. Foto: Vindbjart FK)

Lørdag er det endelig duket for hjemmekamp igjen når Viking 2 tar turen til Idrettsparken. MK jakter tre poeng etter en periode med mager poengfangst, men vil få hard kamp av unge Viking-gutter, varsler bortelagets trener Thomas Pereira.

Han sier til mk.no at Viking 2-laget hovedsakelig består av første- og andreårs juniorspillere. Av og til har de også med seg noen spillere fra A-laget når de trenger kamptrening.

– Om vi har med spillere fra A-stallen mot MK er ennå uvisst. Det er opp til trenerne på A-laget å avgjøre det, sier Pereira. 

Målet til Viking 2 for sesongen er å sikre plassen, og det ligger de godt an til å gjøre. De er nummer fem med 14 poeng, men avdelingen er så jevn at man fort kan rase ned på tabellen. MK er bare to poeng bak Viking, men er hele fem plasser bak.

– Vi trenger én seier ti, og den kan vi gjerne ta nå til helgen. Men jeg vet av erfaring at det er vanskelig å komme til Mandal og spille. Vi vant 4-1 her for noen år siden - det er en av de beste kampene rekruttlaget til Viking har hatt, sier Pereira.

Den tidligere toppspilleren legger til at han ser frem til lørdagens kamp i Idrettsparken.

Omland og Hagen er tilbake - og to debutanter kan få muligheten

For MK gjelder det nå å reise seg på hjemmebane etter to tap på rad borte mot Sola og Hinna. Trener Frank Våge Skårdal spår en tett og jevn kamp mot et ungt og talentfullt Viking-lag. 

– Det har vært mye positivt spillemessig for oss, men vi har ikke vært dyktige nok i begge boksene. Vi har ikke hatt den samme flyten vi hadde i starten av sesongen. Vi trenger noen gode opplevelser på banen for å få den tilbake, sier Skårdal.

Han kan glede seg over å ha Endre Omland og Marius Hagen tilgjengelig til denne kampen. Det kan også bli et møte med to debutanter. Sebastian Damman er tilbake fra skade, og Mathias Hagen er med fra juniorlaget.

– Nå har vi et par angrepsspillere tilgjengelig, så jeg regner med mer trøkk fremover, sier Skårdal.

Tobias Aanensen, Mads Sveindal og Arian Gundersen er skadet, mens Simon Valand er skadet. Samuel Silalahi er bortreist og Sivert Hansen soner karantene.

– Vi er innstilt på å jobbe hardt for å vinne kamper igjen etter mager poengfangst de siste kampene. Vi er nødt til å forsvare oss bedre enn i forrige kamp, og vi har litt mer offensiv styrke tilgjengelig til denne kampen, sier Skårdal og legger til at MK som alltid ønsker å dominere banespillet og vinne kampen. 

Kampstart lørdag er klokken 15 og vi håper du tar turen til Idrettsparken. Gratis inngang. Hvis du ikke har anledning kan du følge kampen i vårt livesenter