Det må et lite mirakel til om Djerv 1919 skal rykke opp til 2. divisjon. De har tre lag foran seg og tre poeng opp til serieleder Staal Jørpeland før den siste serierunden spilles lørdag. 

Assistenttrener Ingolf Olsen erkjenner overfor mk.no at rogalendingene har gitt opp opprykkshåpet før MK kommer på besøk. 

– Vi hadde ambisjoner om topp seks, men har jo sett at det ikke var mye som skulle til for å gå helt til topps. Men det klarte vi ikke i år, sier Olsen.

Han er spent på hva slags kamp det blir lørdag, i og med at ingen av lagene har mer enn æren å spille for.

– Kanskje det blir forløsende og at man slipper seg løs. Et annet scenario er at spillerne kan føle seg litt «ferdigspilt», sier han.

Djerv 1919-assistenten sier at de vet hva MK kommer med, men at de er mest fokusert på eget spill.

– Vi ønsker å ha ball i laget og styre spillet, sier han.

Flere MK-spillere får muligheten

Som vanlig ønsker også MK å dominere kampen, sier trener Frank Våge Skårdal.

– Som alle kamper i årets sesong så tror jeg det blir en jevn kamp. vi har en del spillere ute, men det åpner muligheter for andre. Vi vil la flest mulig spille i årets siste kamp, sier han.

– Det blir en tidlig og lang busstur til Haugesund, men vi reiser opp med god tro på en god prestasjon, sier han.

Spesielt er det én spiller som har noe ekstra å spille for i denne kampen, nemlig Peder Dovland. Han har scoret imponerende 13 mål, men han ligger ett mål bak avdelingens toppscorer. 

– Vi satser på nye nettkjenninger fra han og MK i denne kampen, sier Skårdal.

Treneren sier det har vært en spesiell sesong, og at det er mye positivt å ta md seg inn mot vinteren. Han ser frem til en normal sesong i 2022 der man spiller 26 kamper i stedet for 13, og håper flere spillere tar nye steg. 

– Vi har hatt seks juniorspillere på banen i løpet av sesongen, så det det lover bra for fremtiden.  

MK må klare seg uten Tobis Aanensen, Alf Marius Abrahamsen, Simon Valand, Mads Sveindal, Arian Gundersen, Enlil Sawa, Tor Olve Fagnastøl og Endre Omland grunnet skade/sykdom. I tillegg er Almin Dacic suspendert.