MK tar lørdag imot Randesund til årets første tellende kamp for A-laget. Det er første kvalifiseringsrunde i Norgesmesterskapet på menyen, og MK møter en avdelingskollega fra Kristiansand for å spille om en billett til kvalikrunde nummer to. 

Kampstart er klokken 14. Kampen spilles på miljøbanen og det er gratis inngang.

Skulle det bli seier lørdag er MK bare ett hinder unna å bli med i årets NM, og trener Frank Våge Skårdal er spent på hvordan laget ligger an før sesongstart. 

– Vi føler oss godt forberedt, men har som de fleste lag hatt perioder med korona, sykdom og skader. Vi har savnet det å ha alle på trening samtidig over tid, og det gjør litt med samhandlingen og flyten i spillet. Men vi har en god tropp hvor mange vil bidra gjennom sesongen, sier han til MK.no.

Stallen er styrket

Noen spillere har forlatt klubben i løpet av vinteren, men troppen er samtidig styrket med noen nye fjes. Mattias Høiland er hentet fra Giv Akt, mens erfarne Nikolai Aas har kommet fra Fløy. Dessuten er Sebastian Gabrielsen tilbake fra studier i USA, og Mathias Hagen har kommet opp fra egen junioravdeling.

– Ser ut som vi beholder Peder Dovland inntil videre etter noen treningsopphold i Bryne. Vi føler vi har fått en ny spiller i Simon Valand, ettersom han var skadet stort sett hele sesongen i fjor. Begge disse spillerne vil nok score mange mål for oss, sier Skårdal. 

Skårdal leder en ung tropp og skulle nok gjerne hatt med seg litt flere spillere med erfaring, men samtidig er det godt for utviklingen å bruke mange av de unge.

– Vi har tre unge spillere i Marius Hagen, Sebastian Damman og Mathias Hagen som virkelig har sett bra ut i vinter og kan få en god sesong. Kaptein Tobias Aanensen har vært skadet siden i høst, men er nå tilbake i trening, sier treneren.

Vil være et topplag

– Vi gleder oss til å komme i gang. Selv om det er begynnelsen av en lang sesong så håper vi på å kunne dominer banespillet, og skape mange målsjanser, og forhåpentligvis ta oss videre til neste runde, sier han. 

Skårdal sier laget har satt seg noen målsetninger foran en sesong der MK skal få brynet seg på mange lag på østlandet.

– Målet vårt for sesongen er å være et topplag, spille underholdende fotball og utvikle unge talentfulle spillere, sier han.

Nyopprykket motstander vil bite godt fra seg

Kjetil Sørensen er hovedtrener for Randesund IL, som i fjor kunne juble for opprykk og dermed er i samme avdeling i Norsk Tipping-ligaen som MK i 2022.

Den tidligere Start-spilleren sier Randesund er en klubb med stort potensial. 

– Vi er en stor klubb med mange spillere. Det som er utfordringen er at Start og andre klubber henter talenter fra oss tidlig, sier han.

I Randesund er det ingen budsjetter for A-laget, og spillerne betaler for å være med. Samholdet i klubben er godt og stemningen er positiv.

Tidligere MK-spillere

Sørensen sier at oppkjøringen til Randesund i likhet med MK sin har vært variabel på grunn av sykdom. 

– Men den siste måneden har vi trent bra, og vi har beholdt de aller fleste spillerne fra i fjor, sier han.

I tillegg har det kommet noen tilskudd med erfaring fra 3. divisjon. I Randesund-troppen finner vi også to tidligere MK-spillere - Diego Panique og Magnus Aamodt.

– Vi har et spennende og ungt lag som har mye å lære, sier treneren.

I treningskampene har det blitt 3-1-seier over Donn og 2-0-tap mot Fløy. 

– Vi spiller publikumsvennlig og offensiv fotball og prøver å score mange mål, sier Sørensen.

Møt opp i Idrettsparken for å støtte MK i årets første kamp! Gratis inngang.